Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року
04 бер, 2021 0 Коментарів 405 Переглядів

Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року



Національна економічна стратегія-2030 — це амбітна візія України в майбутнє і дорожня карта, що змінить країну. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 березня.
Прем’єр-міністр відзначив знаковість затвердження НЕС-2030 на річницю роботи Уряду та зауважив, що це перший такий фундаментальний документ за всю історію України.
Під час засідання Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з доопрацюванням.
«Національна економічна стратегія-2030 — це комплексний документ, який має привести України до клубу розвинених та успішних держав. Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців, чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України», — зазначив Прем’єр-міністр.
До створення НЕС-2030 долучилися понад 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.
Документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг. Також Стратегія враховує важливі наскрізні напрямки — діджиталізацію, «зелений» курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток.
Серед принципів, на яких будується Національна економічна стратегія — європейська та євроатлантична інтеграція, недоторканість приватної власності, верховенство права, нетерпимість до корупції, вільна і чесна конкуренція, рівний доступ для бізнесу.
Денис Шмигаль подякував усім, хто долучився до розробки НЕС-2030 й висловив сподівання, що всі гілки влади будуть активно залучені до досягнення спільної для країни мети.




З 1 березня пенсії зростуть на 11%
Інші новини лют. 2021

З 1 березня пенсії зростуть на 11%

З 1 березня відбудеться підвищення пенсій на 11%. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету міністрів 24 лютого. За його словами, така індексація — це обов’язок Уряду перед українськими пенсіонерами. «Ми...

Уряд запровадив компенсації для громадян, у яких встановлене електроопалення, - Прем’єр-міністр
Інші новини січ. 2021

Уряд запровадив компенсації для громадян, у яких встановлене електроопалення, - Прем’єр-міністр

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання 27 січня підтримав рішення про компенсації громадянам, у яких встановлено електроопалення. Як зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, загальна сума компенсацій становитиме 1,4 мільярда гривень....

Денис Шмигаль: Програма «5-7-9» буде продовжена на наступний рік
Інші новини вер. 2020

Денис Шмигаль: Програма «5-7-9» буде продовжена на наступний рік

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час зустрічі з Американською торговельною палатою (ACC), яка об’єднує найбільших інвесторів та міжнародні компанії, що працюють в Україні. Денис Шмигаль підкреслив, що програма «Доступні кредити...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація