Сьогодні Всесвітній день поширення інформації про аутизм
02 кві, 2021 0 Коментарів 642 Перегляди

Сьогодні Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Другого квітня, Всесвітній день поширення інформації про аутизм. У 2021 році цю дату відзначають чотирнадціятий раз. Вона затверджена Генеральною Асамблеєю ООН 18 грудня 2007 року.
Сьогодні людей в різних країнах закликають згадати про проблеми людей з аутизмом і про те, чого можуть досягти ці люди, якщо суспільство буде їх підтримувати.
На жаль, у нашому суспльстві існує чимало стереотипів, які є результатом дезінформації. Ситуацію слід виправляти, адже ми йдемо шляхом побудови безбар'єрної України.
Як слід називати людей з аутизмом та чому це важливо? Як зазначать у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, що потрібно говорити про людину з аутизмом, а не про "аутистів". У даному випадку ми дотримуємося принципу "спочатку людина" (people first). Коректна термінологія неймовірно важлива для будь-якої людини. Те, як ми говоримо про людей - визначає те, як ми до них ставимося.
В першу чергу, необхдно бачити людину з її унікальними здібностями і можливостями, а тільки потім - її діагноз. І це допомагає пам'ятати про те, що люди з порушеннями розвитку мають такі ж права - жити в сім'ї, вчитися, грати, навчатися у власному ритмі та темпі, займатися улюбленими справами - все так само, як і всі інші люди.
Ми активно підтримуємо ініціативу першої леді Олени Зеленської - ми маємо прагнути максимальної толератності та говорити про аутизм голосно та відкрито.

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку
Інші новини жов. 2020

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Свято Міжнародний день людей похилого віку відзначається на початку жовтня. Засновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1990 році. Мета Дня літньої людини - зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління. Святкові заходи на День літньої людини в...

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей)
Інші новини чер. 2020

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про

На початку цього місяця міжнародне співтовариство відзначало «День захисту дітей». 1-го жовтня святкується «Міжнародний день людей похилого віку». Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року ( резолюція...

14 червня - Всесвітній день донора крові
Інші новини чер. 2020

14 червня - Всесвітній день донора крові

Типова вага крові в нашому організмі становить 8% від ваги тіла, а 5% її запасів знаходиться безпосередньо в серці. Від 15 до 20% крові надходять в центральну нервову систему і мозок, 22% - в нирки. В Японії вже традиційно групу крові відносять до...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація