Третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля
17 кві, 2021 0 Коментарів 1 202 Перегляди

Третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля

День довкілля відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами. Спочатку свято мало на меті відзначити Стокгольмську конференцію ООН з навколишнього середовища, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.
Цього ж дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.
У третю суботу проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.
Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу. 
Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.
Збереження довкілля не має обмежуватись рамками тільки акції проведення Дня довкілля. Це повинна бути щоденна і клопітка праця для того, щоб передати нашим дітям і внукам найдорожчий скарб, який є на землі –чисте повітря, квітучу багату землю і чисту воду.
Сформуйте своє відповідальне ставлення до Природи!

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни
Інші новини лют. 2021

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни

Серед 94 масштабних проектів цифрової трансформації, які реалізовуватимуть найближчі 3 роки – 12% у сфері захисту довкілля та природних ресурсів України. План цифрової трансформації країни сьогодні презентував Віце-прем'єр-міністр України – Міністр...

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища
Інші новини чер. 2020

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

Головне управління статистики інформує. У 2019р. у повітряний басейн області від стаціонарних джерел забруднення підприємств потрапило 205 тис.т забруднюючих речовин та 12,9 млн.т вуглецю діоксиду – основного парникового газу, який впливає на зміну...

18 квітня - в Україні День навколишнього середовища (День довкілля)
Інші новини кві. 2020

18 квітня - в Україні День навколишнього середовища (День довкілля)

Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі «живе» на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія. На початку цього тисячоліття Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення...

0 Коментарів

Авторизація