У рамках грантового проєкту популяризуватимуть два об’єкти культурної спадщини Болехівщини
12 травень, 2021 0 Коментарів 846 Переглядів

У рамках грантового проєкту популяризуватимуть два об’єкти культурної спадщини Болехівщини

«Розвиток транскордонного співробітництва для популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на прикордонній території Румунії і України» - таку назву має грантовий проєкт, у рамках якого на Прикарпатті популяризуватимуть історико-культурну.

Даний проєкт реалізується в рамках «Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014-2020» Сучавський університет «Штефана чел Маре» (USV) (головний бенефіціар) та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) (партнер) з лютого 2020 року по серпень 2021 року. 

Один із основних напрямів реалізації проекту - просування історичних та історико-культурних об’єктів Івано-Франківської області - створення рекламної продукції, відеороликів, віртуальних 3D-турів, лазерне сканування цих об’єктів,  яке допоможе науковцям використати у майбутньому інформацію для дослідження і оцінки стану об’єктів та ухвалення відповідних управлінських рішень тощо. 

Загалом, відповідно до проекту, заплановано відсканувати 50 об’єктів культурної спадщини України в Івано-Франківській області та 50 об’єктів культурної спадщини Румунії в Сучавському повіті. Увійшли до переліку об’єктів Прикарпаття й два храми на Болехівщині -  церква Введення в Храм Пресвятої Богородиці у с. Тисові (ПЦУ) та церква св. Дмитрія у с. Поляниці (УГКЦ).   

З метою популяризації та збереження цих об’єктів культурної спадщини вчора, 11 травня 2021 року, фахівці Івано-Франківського національного університету нафти і газу провели 3D-сканування храмів.


Національна програма «Велике будівництво» пришвидшить реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло»
Інші новини лют. 2021

Національна програма «Велике будівництво» пришвидшить реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло»

На Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що Національна програма «Велике будівництво» активно розвивається. Напрямки Державної програми «Велике будівництво» спрямовані на...

МКІП: Культура приготування борщу увійде до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини
Інші новини жов. 2020

МКІП: Культура приготування борщу увійде до Національного переліку нематеріальної культурної

6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України. За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала МКІП включити до...

18 квітня - День пам’яток історії та культури
Інші новини кві. 2020

18 квітня - День пам’яток історії та культури

Пам’ятки історії та культури України за своєю суттю є надзвичайно різноманітними, адже держава практично стала колискою Русі і стиком культур східних і західних слов’ян. Україна вмістила на своїй території масу історичних і архітектурних пам’яток....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація