Європейський Союз вніс Україну до «зеленого переліку» подорожей
20 лип, 2021 0 Коментарів 457 Переглядів

Європейський Союз вніс Україну до «зеленого переліку» подорожей

Рада ЄС включила Україну до переліку третіх держав, для громадян яких рекомендовано скасувати тимчасові обмеження на необов’язкові поїздки до Європейського Союзу, наприклад, туристичні подорожі.
Список країн, для яких рекомендовано скасувати обмеження на в’їзд, оновлюють кожні два тижні. Включення України до цього переліку не означає автоматичної можливості вїзду на територію всіх держав-членів ЄС без вакцинації, негативних ПЛР-тестів тощо. Рішення Ради ЄС щодо відкриття кордонів ЄС для певного переліку країн носить рекомендаційний характер. Країни-члени ЄС індивідуально схвалюють остаточні рішення про послаблення або посилення обмежень на необов’язкові подорожі.
Довідково
30 червня 2020 року Рада ЄС ухвалила рекомендацію щодо поступового скасування тимчасових обмежень на необовязкові подорожі до ЄС та визначила перелік країн, на які поширюються такі рекомендації. Цей перелік переглядається та уточнюється Радою ЄС кожні два тижні. 
Критерії, за якими визначається готовність третіх країн для поступового скасування обмежень на подорожі до ЄС, враховують поточний епідеміологічний стан та загальні зусилля у боротьбі з COVID-19, а також надійність та відповідність статистичної інформації, що надається країнами.
Рекомендація Ради не є юридично обов'язковим документом. Влада держав-членів залишається відповідальною за реалізацію змісту рекомендації. Держава-член ЄС не повинна ухвалювати рішення про скасування обмежень на поїздки для третіх країн, що не внесені до списку, до того, як відповідне рішення буде узгоджено.

Що треба знати про подорожі за кордон: відповіді на поширені питання
Інші новини лип. 2021

Що треба знати про подорожі за кордон: відповіді на поширені питання

МЗС України підготувало відповіді на поширені питання про подорожі у 2021. Якщо ви плануєте поїздку за кордон у справах або відпочинок, обов’язково перевірте режим в’їзду і документи, які вам знадобляться. Де дізнатися про відкриті країни і умови...

Право на в’їзд в Україну дає повний курс щеплення проти COVID-19 тільки схваленою ВООЗ вакциною
Інші новини чер. 2021

Право на в’їзд в Україну дає повний курс щеплення проти COVID-19 тільки схваленою ВООЗ вакциною

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що особи, які мають документ, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакциною, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) для екстреного використання, мають право...

З 2021 року Євросоюз вносить зміни в правила поїздок в рамках безвізу
Інші новини січ. 2020

З 2021 року Євросоюз вносить зміни в правила поїздок в рамках безвізу

З 2021 року починає працювати Європейська інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS). Ця система діятиме для громадян усіх країн, що користуються правом безвізового в’їзду на територію Євросоюзу і в жодному разі не є аналогом візової...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація