Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» запрошує до участі
02 сер, 2021 0 Коментарів 492 Перегляди

Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» запрошує до участі

З 1 по 30 вересня включно пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments). Це фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна.
Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.
Упродовж вересня фотографи і фотолюбителі різних країн завантажують свої фотографії у Вікісховище. До першого листопада в кожній країні відбирають найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.
Організатори конкурсу сподіваються, що щорічне проведення конкурсу «Вікі любить пам’ятки» не тільки дозволить зібрати велику кількість фотографій пам’яток, але й допоможе українцям пізнати забуті сторінки своєї історії, краще пізнати рідний край і спонукатиме бережно ставитися до надбань рідної культури. 
Участь у конкурсі може взяти кожен охочий! Для цього треба зробити декілька кроків:
  1. Перейти на сторінку конкурсу у Вікіпедії.
  2. Створити або увійти у свій акаунт у Вікіпедії (при реєстрації треба вказати дійсний e-mail).
  3. Знайти пам’ятку у наших списках пам’яток. У кожної пам’ятки є власний ідентифікатор (ID).
  4. Завантажити фото пам’ятки прямо з переліку: знайдіть у списках рядок із потрібним об’єктом, і в останній колонці натисніть на посилання «[Завантажити фото]» або «Завантажити ще фото».  
  • Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням: https://wlm.org.ua/

817 статей 44 мовами додали у Вікіпедію у рамках Місяця культурної дипломатії України
Інші новини бер. 2021

817 статей 44 мовами додали у Вікіпедію у рамках Місяця культурної дипломатії України

Протягом 10 лютого - 10 березня 2021 року пройшов «Місяць культурної дипломатії України» у Вікіпедії. Український інститут спільно із Міністерством закордонних справ та ГО «Вікімедіа Україна» закликали додавати та вдосконалювати статті про...

Вікіпедія проводить конкурс наукових фотографій
Інші новини лис. 2020

Вікіпедія проводить конкурс наукових фотографій

З 1 по 30 листопада в українській Вікіпедії проходитиме конкурс наукових зображень 2020, приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який відзначають 10 листопада. Конкурс має на меті популяризувати наукові знання через наповнення...

Фотоконкурс «Вікі любить Землю» запрошує до участі
Інші новини чер. 2020

Фотоконкурс «Вікі любить Землю» запрошує до участі

З 1 по 31 липня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи України. Переможці та найактивніші учасники отримають цінні подарунки, а найкращі конкурсні фото природи України будуть змагатися...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація