ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ВИПЛАТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ
30 бер, 2022 0 Коментарів 1 322 Перегляди

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ВИПЛАТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

Власники житла, які прихистили у себе на безкоштовній основі внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати часткову компенсацію комунальних послуг. Звернутися за виплатою такої компенсації від держави має виключно власник або співвласник житла.
Для того, щоб отримати часткову компенсацію комунальних послуг, необхідно: 
- Поселити у себе внутрішньо переміщену особу безоплатно. 
- Прийти до ЦНАПу з підтверджуючими документами та заповнити відповідну заяву. 
- Таку заявку треба подавати щомісячно з 1 до 5 числа (наприклад, з 1 квітня до 5 квітня) і у ній вказати скільки зареєстрованих осіб мешкало і скільки саме днів вони жили. Компенсація буде нараховуватись за підсумками кожного місяця.  
У випадку, якщо хтось із внутрішньо переміщених осіб від вас виселився, або ви ще когось поселили в себе - на другий день подаємо в ЦНАП ще одну заяву з підтверджуючими документами. 
Компенсація буде зараховуватись на вказаний у заяві рахунок до 20 числа місяця, що наступає за звітним. Сума компенсації сплачується за кожен людино-день на рівні 14,77 гривні. 

Які обов’язкові умови? 
1.      Щоб люди проживали безкоштовно. 
2.      Звернутися з заявою повинні виключно власники або співвласники житла. Якщо власник житла перебуває за кордоном, він не може подати таку заявку. 

Яка оплата? 
Оплата орієнтовно складатиме 450 грн за одну особу (з розрахунку 14,77 грн за людино-день). 
 
А які саме копії документів потрібно мати з собою? 
Власнику житла потрібно мати з собою копію паспорта, копію документа на право власності, та копії паспортів всіх внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в оселі. Якщо немає можливості принести копії з собою – приносьте оригінали документів, копії зроблять на місці. 

 А якщо переселенці у мене живуть весь березень? 
Якщо переселенці живуть довший термін, ще не бувши зареєстрованими, про це треба повідомити в першому звіті. 

Чи будуть перевіряти дані, вказані в заяві? 
Всі заяви по цій програмі подаватимуть власники житлових приміщень і саме вони будуть нести найбільшу відповідальність за достовірність поданих даних. За необхідності буде проводитись перевірка чи дійсно внутрішньо переміщені особи, дані яких вказані в заявці, проживають за тією адресою. Відповідні спеціалісти будуть приходити на місце і всі ці дані будуть фіксуватися.

Якщо дані не відповідатимуть дійсності, по-перше, компенсацію не надаватимуть, а по-друге, ці дані передаватимуть у відповідні органи, для відповідного реагування, адже в цей час зловживати такими речами щонайменше неправильно.

Громадяни вже можуть подати заявку в «Дії» на отримання компенсації за втрачене внаслідок бойових дій житло
Інші новини бер. 2022

Громадяни вже можуть подати заявку в «Дії» на отримання компенсації за втрачене внаслідок бойових

У застосунку державних послуг «Дія» відсьогодні можна подати заявку на відшкодування втрати житла внаслідок російського вторгнення. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у зверненні. «Як я й обіцяв, держава відшкодує втрату будинку...

Люди, які вимушено перемістились через активні бойові дії, отримають по 2 або 3 тисячі гривень допомоги на проживання
Інші новини бер. 2022

Люди, які вимушено перемістились через активні бойові дії, отримають по 2 або 3 тисячі гривень

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну, отримають допомогу на...

Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців
Інші новини бер. 2022

Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців

За дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло....

0 Коментарів

Авторизація