Уряд змінив процедуру здачі іспитів та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС
11 травень, 2022 0 Коментарів 646 Переглядів

Уряд змінив процедуру здачі іспитів та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС

10 травня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів».
Нормативний акт передбачає:
▪️Розподіл навчання в автошколі (навчальному закладі) на два етапи:
1) теоретичну підготовку, за результатами якої заклад видаватиме слухачу відповідне свідоцтво, яке буде дійсне протягом одного року;
2) практичне керування транспортним засобом, за результатами якого заклад видаватиме слухачу свідоцтво про закінчення практичної підготовки, яке буде дійсне протягом двох років.
▪️Можливість видачі посвідчення водія та складання іспитів у будь-якому сервісному центрі МВС особам, у яких закінчився термін позбавлення права керування (наразі особа, яка позбавлена права керування, складає іспити та отримує посвідчення водія після позбавлення права керування в сервісному центрі за місцем реєстрації).
▪️Допуск до навчання з практичного керування транспортними засобами лише після успішного складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.
▪️За бажанням особи практична підготовка може здійснюватись у будь-якому закладі, незалежно від того, у якому закладі ця особа пройшла теоретичну підготовку.
▪️Скасування внутрішнього теоретичного іспиту в закладі (автошколі). Після проходження теоретичної підготовки складатиметься виключно внутрішній практичний іспит після завершення практичної підготовки.
▪️Можливість складання практичного іспиту в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС, незалежно від територіального сервісного центру МВС, де складався теоретичний іспит.
▪️Можливість отримання платних номерних знаків для ВСІХ транспортних засобів (наразі видача платних НЗ здійснюється виключно для легкових автомобілів).

Уряд спростив процедуру отримання посвідчення водія
Інші новини травень. 2022

Уряд спростив процедуру отримання посвідчення водія

Кабінет міністрів України спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС. Це відбулось на засіданні Уряду 10 травня. КМУ прийняв постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період...

Посвідчення водія можна буде отримати в Дії
Інші новини лют. 2021

Посвідчення водія можна буде отримати в Дії

Уряд прийняв постанову, завдяки якій обміняти або замовити посвідчення водія можна буде в мобільному застосунку та на порталі Дія. Постановою Кабінету Міністрів внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до...

Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до паперових
Інші новини лют. 2021

Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до паперових

Посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в Дії можна використовувати нарівні з паперовими. Верховна Рада України підтримала зміни до Закону України “Про дорожній рух”. Тепер водій може показати електронне посвідчення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація