В Україні планують створити службу психологічної допомоги та підтримки
25 травень, 2022 0 Коментарів 327 Переглядів

В Україні планують створити службу психологічної допомоги та підтримки

В Україні планують створити службу психологічної допомоги для підтримки тих, хто пережив війну. Про це заявила перша леді Олена Зеленська під час виступу на 75-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, найвищого керівного органу ВООЗ.
«Так, війна – це трагедія. Але ми маємо знайти можливість творити добро навіть серед жахіть війни. Використаймо цей період як можливість інтегрувати психологічну підтримку в усі сфери нашого мирного життя. Сподіваюся на вашу допомогу. Давайте здобудемо цю перемогу разом!» – закликала вона учасників сесії.
Дружина Президента нагадала, що Всесвітня організація охорони здоров’я покликана захищати найголовніші права людини – на життя та здоров’я. Ці права зараз порушені в Україні через збройний напад Росії.
«Ніхто з українців – ані дорослий, ані дитина – не може бути певним, що прокинеться завтра. Що ракета не прилетить у його дім. Лікар не може бути певен, чи не розбомблять його швидку дорогою до пацієнта, – сказала перша леді. – Сьогодні тут – міністри охорони здоров’я з різних країн. Це особливо важливо тому, що життя та здоров’я українців тепер ми не можемо забезпечити лише власними силами. І ваші країни приходять нам на допомогу».
Олена Зеленська зазначила, що битви скінчаться, кожен переміщений українець повернеться, кожна сім’я возз’єднається, рани загояться, а зруйновані школи, дитячі будинки та лікарні в Україні відбудують. Але наслідки цієї війни, на жаль, залишаться на роки й десятиліття. Тож нині постало ще одне завдання – битва за ментальне здоров’я українських громадян.
Після того, що пережили українці в окупації, на фронті, у бомбосховищах, під обстрілами, на чужині, вони потребують реабілітації так само, як і поранені фізично, переконана дружина Президента.
І тому вже зараз офіс першої леді разом з представниками українського уряду у співпраці з громадянським суспільством та міжнародними партнерами запускає загальнонаціональну ініціативу щодо зміцнення психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.
«Ми хочемо робити це разом з вами, беручи за основу ваш найкращий досвід, – звернулася до присутніх Олена Зеленська. – Ми розраховуємо на вашу експертну підтримку, щоб побудувати справді дієву службу психологічної допомоги у світі».
Перша леді висловила щирі сподівання, що Україна покаже приклад посилення глобальної підтримки психічного здоров’я та психосоціального добробуту тих, хто пережив війну. Причому зробить це швидко, щоб «разом із перемогою у війні ми здобули ще й цю перемогу – над горем, шоком та стресом наших громадян».

На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги
Інші новини травень. 2022

На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

Враховуючи військове вторгнення збройних сил російської федерації на територію України, Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики виступили з ініціативою створити мобільні...

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству
Інші новини вер. 2020

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська провели зустріч з представниками громадських та міжнародних організацій щодо реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству. Під час виступу Глава...

Діти у закладах соціального захисту мають отримувати спеціальні медичні послуги за місцем розташування закладу
Інші новини кві. 2020

Діти у закладах соціального захисту мають отримувати спеціальні медичні послуги за місцем

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшла інформація про те, що в умовах медичної реформи діти, які тимчасово перебувають у притулках для дітей, центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, центрах підтримки сімей та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація