Чергова гуманітарна допомога прибула на Болехівщину
08 чер, 2022 0 Коментарів 622 Перегляди

Чергова гуманітарна допомога прибула на Болехівщину

Вчора, 07 червня 2022 року, на Болехівщину, зокрема в Болехівський ліцей №1 «Академічний», де тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи, завітала директор державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» (ДРУЦКРОІ) Світлана Фоміна. 
Громадська організація «Донецька обласна організація осіб з інвалідністю»  СОІУ разом з ДРУ ЦКРОІ «Донбас» у партнерстві з Міжнародною неурядовою організацією «Save the Children»  розпочали реалізацію  проекту щодо надання гуманітарної допомоги, зокрема засобів гігієни.  Для потреб внутрішньо переміщених осіб та вразливих категорій населення  пані Світлана передала 60 ящиків гігієнічних наборів,  до яких входять: миючі засоби, зубні щітки,  зубні пасти, вологі серветки, пральний порошок, туалетний папір та все те, що найбільш необхідне для задоволення  найнагальніших гігієнічних потреб людей. 
Така допомога надзвичайно важлива в умовах, коли через збройну агресію велика кількість родин в Україні залишила свої домівки  і вимушено переселилася в інші регіони країни, інколи без засобів існування. ДРУЦКРОІ «Донбас» - єдина реабілітаційна установа на Сході та Півдні країни, яка сприяє інтеграції людей з інвалідністю у суспільство і має багаторічний досвід роботи з реабілітації осіб різних вікових груп і категорій захворювання (в тому числі і ментальних). 
Крім цього, ДРУЦКРОІ звернулася з офіційним листом до міського голови Івана Яцинина з пропозицією розміщення на території Болехівської міської ради філії їхнього реабілітаційного центру. Робота філії центру «Донбас» на території Західної України дасть можливість реалізувати місцеві програми з реабілітації ВПО, учасників АТО, ООС та інших вразливих категорій громадян. З цією метою пані Світлана спільно з першим заступником міського голови Василем Юрочком оглянули приміщення колишнього гуртожитку, що розташоване в с. Тисові на базі Тисівського ліцею. Директорка закладу Лідія Хальпінська радо розповідала та показала дане приміщення, наголосивши, що приміщення давно не використовується та потребує капітального ремонту. За умови успішної реалізації даного проєкту наша громада матиме окремі переваги, зокрема додаткові робочі місця для місцевих мешканців, особливо молоді, які будуть отримувати зарплатню безпосередньо від Міністерства соціальної політики України.
Філія центру «Донбас» заключатиме договори про співпрацю (організація харчування, професійного навчання, надання комунальних послуг) з місцевими підприємцями та організаціями, що сприятиме вливанню додаткових коштів до міського бюджету. 
Перший заступник міського голови Василь Юрочко  подякував пані Світлані за надану гуманітарну допомогу та висловив побажання на подальшу співпрацю. 

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Болехівської територіальної громади!
Інші новини травень. 2022

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Болехівської територіальної

В якості гуманітарної допомоги отримали від нашої німецької партнерської організації Ukraine - Ehingen hilft значну кількість картоплі, - йдеться на сторінціі ГО "Центр розвитку ідей та інновацій "Акцент" у соціальній мережі Фейсбук. Частину...

Пункти  реєстрації внутрішньо переміщених осіб для виплат від ООН
Інші новини травень. 2022

Пункти реєстрації внутрішньо переміщених осіб для виплат від ООН

Молодіжна організація СТАН в співпраці з МОМ (Міжнародна організація з міграції) відкривають у Івано-Франківській області пункти реєстрації внутрішньо переміщених осіб для виплат від ООН. Пункти реєстрації знаходяться за адресою: м. Долина, вул....

До уваги осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення
Інші новини лют. 2020

До уваги осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення

Департамент соціальної політики облдержадміністрації інформує про порядок забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації. Соціальні гарантії щодо забезпечення технічними...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація