Отримати грант на відкриття чи розвиток бізнесу можна в межах нової урядової програми «єРобота»
29 чер, 2022 0 Коментарів 394 Перегляди

Отримати грант на відкриття чи розвиток бізнесу можна в межах нової урядової програми «єРобота»

Урядова програма для започаткування бізнесу «єРобота» дасть можливість отримати грант на відкриття чи розвиток бізнесу. У ній можуть взяти участь усі охочі та які не працюють на інших підприємствах та не ведуть інший бізнес.
Для цього необхідно буде подати заявку з бізнес-планом щодо створення або розвитку власної справи та отримати мікрогрант до 250 тис грн на ці цілі. У Кабінеті Міністрів України зазначили, що держава надає можливість запустити будь-який мікробізнес — пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр.
За рішенням уряду уповноваженим банком нової програми став «Ощадбанк», який попередньо з 1 липня розпочне прийом заявок від українців. Бюджет програми складатиме 5 млрд грн на рік, що вистачить на 20 тис грантів.
Упродовж 10 робочих днів експерти «Ощадбанку» та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проєкту, і якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти перерахують на рахунок учасника програми.
Держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З цього рахунку можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково оплатити оренду.
За рахунок отриманих коштів фізичні або юридичні особи-підприємці зможуть придбати обладнання, оплатити сировину та матеріали, частково сплатити за оренду.
Обов’язкові умови програми — створення одного або двох робочих місць; виплата суми гранту упродовж трьох років у вигляді податків, зборів та обов’язкових платежів.
Після розгляду проєкту в разі його відповідності критеріям програми грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок здобувача в «Ощадбанку». Остаточне рішення про надання гранту прийматиме Державна служба зайнятості.
Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою «5-7-9» у розмірі до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу.
Крім того, наразі розробляють технічну можливість подання заявок через портал «Дія».
Детальніше на сайті КМУ за посиланням.


Кабінет Міністрів України представив шість грантових програм в рамках «єРобота»
Інші новини чер. 2022

Кабінет Міністрів України представив шість грантових програм в рамках «єРобота»

Це великий проект який дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру. Програма безповоротних грантів до 8 млн грн на створення й розвиток...

Хто, як і коли зможе отримати допомогу за Програмою Президента України "єПідтримка"
Інші новини гру. 2021

Хто, як і коли зможе отримати допомогу за Програмою Президента України "єПідтримка"

Президентом України оголошено Програму підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян (далі – Програма). Постановою Кабінету...

На порталі Дія.Бізнес з’явився розділ із фінансовими можливостями для підприємців
Інші новини гру. 2021

На порталі Дія.Бізнес з’явився розділ із фінансовими можливостями для підприємців

На порталі Дія.Бізнес доступний новий розділ — «Маркетплейс фінансових можливостей для бізнесу». Це місце, де підприємці можуть вибрати для себе необхідну фінансову програму, прочитати детальні умови отримання фінансування та звернутися...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація