Денис Шмигаль: Держава підтримає стартапи та навчання спеціалістів у сфері ІТ
30 чер, 2022 0 Коментарів 440 Переглядів

Денис Шмигаль: Держава підтримає стартапи та навчання спеціалістів у сфері ІТ

Уряд в межах проекту «єРобота» затвердив грантову програму підтримки розвитку ІТ-сектору та стартапів у сфері високих технологій. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За словами Глави Уряду, держава надасть від 750 тис. грн до 3,5 млн грн для відповідних стартапів. Адмініструватиме цю програму Український фонд стартапів.
«Головні критерії фінансування: створення 5 робочих місць, а також акцент на розробці нових технологій та рішень. Україна — це країна, яка має живе інноваційне середовище. Україна — це країна, де величезний потенціал для інноваційного бізнесу. Нам дуже важливо зберегти таку економічну спроможність нашої держави», — підкреслив Денис Шмигаль.
Крім того, Кабінет Міністрів запустив програму «Старт в ІТ» — надання стипендій в розмірі до 30 тис. грн на навчання й отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика чи графічного дизайнера.
«Ця програма не для студентів, і не для ІТ-фахівців. Ця програма для людей, які мають попередній досвід роботи, але зараз, наприклад, цю роботу втратили чи перебувають у простої і хочуть опанувати нові навички для нової кар’єри. Держава надає таку можливість. ІТ-вці за останні роки стали справжнім середнім класом в Україні, тож ми зацікавлені в тому, аби їх кількість лише збільшувалася», — зауважив Прем’єр-міністр.
Кошти в межах програми «Старт в ІТ» можна буде витратити лише на оплату школи чи курсів, які визначить Міністерство цифрової трансформації. Загалом, за словами очільника Уряду, держава надасть можливість розпочати кар’єру в ІТ для 60 тисяч українців. Загальний бюджет програми складає 1,8 млрд грн.
Загалом Уряд цього тижня представив шість грантових програм. Це основа великого проекту «єРобота», який дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру. Поступово в Дії з’явиться можливість і деталі, як податися на кожен із цих грантових проектів.

Кабінет Міністрів України представив шість грантових програм в рамках «єРобота»
Інші новини чер. 2022

Кабінет Міністрів України представив шість грантових програм в рамках «єРобота»

Це великий проект який дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру. Програма безповоротних грантів до 8 млн грн на створення й розвиток...

Кошти в розмірі 1 тис. грн будуть виплачені усім вакцинованим на віртуальні платіжні картки через Дію, — Денис Шмигаль
Інші новини лис. 2021

Кошти в розмірі 1 тис. грн будуть виплачені усім вакцинованим на віртуальні платіжні картки через

Тижневий рівень вакцинації проти COVID-19 в Україні зберігається на рівні понад 1,5 млн щеплень. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 17 листопада. Для того, щоб зберегти високі темпи вакцинації та...

Прем’єр-міністр озвучив програми підтримки людей та бізнесу в разі запровадження жорстких карантинних обмежень
Інші новини гру. 2020

Прем’єр-міністр озвучив програми підтримки людей та бізнесу в разі запровадження жорстких

Президент України та Уряд спільно працюють над імплементацією та просуванням кроків з підтримки людей та бізнесу в разі запровадження більш жорстких карантинних заходів. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація