Сьогодні - Міжнародний день миру та День миру в Україні
21 вер, 2022 0 Коментарів 729 Переглядів

Сьогодні - Міжнародний день миру та День миру в Україні

Міжнародний день миру був заснований ООН для того, щоб підкреслити важливість миру між усіма країнами і безглуздість воєн.
Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі. Раніше свято відзначалося в третій вівторок вересня, оскільки в цей день проводилася щорічна сесія Генеральної Асамблеї ООН. З 2002 року свято відзначається в одну і ту ж дату - 21 вересня.

В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня у Міжнародний день миру.

Для України це свято має особливе значення. Адже протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. І сьогодні Україна величезною ціною бореться з російською агресією, щоб наші нащадки ніколи не знали війни. Бо найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.

Кожен свідомий українець мріє про якнайшвидше припинення збройної агресії росії та деокупацію всіх територій України, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою, про світле майбутнє дітей, про загоєння нестерпних ран у людських серцях. І сьогодні надзвичайно важливо, щоб всі цивілізовані держави світу задумались над значенням і потребою миру. Настав час зупинити війни і насильство та притягнути до відповідальності за всі воєнні злочини, за геноцид та кривавий терор проти українського народу державу-агресора. 

У День миру бажаємо всім спокою та миру в усьому – миру в сім’ях, миру в серцях та миру нашій рідній Україні! Мир в Україні обов’язково настане. Ми його здобудемо. Україна переможе, у нас просто немає іншого виходу.
Слава Україні!

1 червня багато країн святкують Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків!
Інші новини чер. 2022

1 червня багато країн святкують Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків!

Рішення про проведення Міжнародного дня захисту дітей було прийняте на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, яка відбулася в Женеві в 1925 році. Чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня? За однією з...

Сьогодні- Всесвітній день батьків
Інші новини чер. 2021

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей. Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері. Коли День...

Міжнародний День Гір
Інші новини гру. 2019

Міжнародний День Гір

Міжнародний день гір (International Mountain Day), який відзначається 11 грудня, був встановлений за рішенням 57-ї Генеральної Асамблеї ООН у 2003 році. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/57/245. У відповідній...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація