У Болехові урочисто відзначили 80-ту річницю створення УПА, День захисників і захисниць України та День Українського козацтва
14 жов, 2022 0 Коментарів 544 Перегляди

У Болехові урочисто відзначили 80-ту річницю створення УПА, День захисників і захисниць України та День Українського козацтва

У день Покрови Пресвятої Богородиці, з  нагоди відзначення 80-ї річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Українського козацтва, а також Дня захисників та захисниць України у Болехові вшанували пам’ять Героїв, які поклали своє життя задля збереження та захисту нашої держави.

Біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА відбулося урочисте віче «Вони ішли до смерті упритул, свою Вкраїну з лиха рятувати».  Щоб урочисто і шанобливо вклонитися пам’яті Героїв на віче зібралися представники органів місцевої влади, працівники відділів та управлінь міськвиконкому, комунальних підприємств, вчителі, учасники АТО, волонтери, священнослужителі та небайдужі краяни.

Привітав зі святами присутніх міський голова Іван Яцинин. 
- В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує свята, що пов’язані з історією розвитку української державності. Висловлюю вдячність і повагу відважним воїнам, які завжди відстоювали самостійність, незалежність нашої країни, та тим, хто стоїть тепер в ім’я миру в Україні. Схиляю голову у жалобі за тими, хто віддав життя за Україну, - зазначив очільник громади у вітальному слові.  Міський голова побажав, щоб Пресвята Богородиця взяла під свій Покров усіх наших захисників України та подарувала Україні таку довгоочікувану Перемогу.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих Героїв наших земляків та низько схилили голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України!

Молитвою та добрим словом згадав Героїв, які боролися і віддали життя за кращу долю України і наше майбутнє, отець-декан Іван Петрів.
- Подвиги наших батьків, дідів, прадідів та нинішніх захисників – це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному мінливому світі. Пам'ять – одна з найцікавіших властивостей людини. Так, як не можна забувати своїх батьків, так не можна забувати свій народ та його історію. Ми маємо пам’ятати про своїх Героїв, молитися за них, просити у Господа Бога всесильної допомоги, щоб Перемогти у цій кровопролитній війні, а в Божої Матері Покровительства від всякого зла», – у своєму вітальному слові наголосив настоятель Собору Святих жінок мироносиць.На знак вдячності   усім Героям України, усім славним синам і дочкам землі української, які гордо несли прапор боротьби, усім, хто сьогодні кладе на вівтар власне життя за право жити вільними у своїй державі міський голова Іван Яцинин поклав квіти до підніжжя пам’ятника Хреста Героям ОУН-УПА.

Відтак сотрудник храму Святої Великомучениці Параскеви о.Володимир Воробець відправив заупокійну панахиду за загиблих воїнів. Присутні спільно помолилися за спокій душ загиблих Героїв та за захисників України, які сьогодні мужньо захищають Україну від російського окупанта.

По завершенню молитви отець Володимир привітав присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, закликав молитися за кожного воїна та кожного, хто постраждав від війни, за кожне зболіле серце. А за нашу молитву Господь винагородить нас своєю милістю і щедротами. 

Урочисте віче супроводжували зворушливим виконанням літературно-мистецьких композицій читці, солісти та колективи аматорської творчості Болехівщини.

Полк Азов-Янголи Маріуполя
Інші новини жов. 2022

Полк Азов-Янголи Маріуполя

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на виконання Указу Президента...

Верховна Рада перейменувала День захисника України
Інші новини лип. 2021

Верховна Рада перейменувала День захисника України

Верховна Рада схвалила законопроєкт №2325 щодо перейменування державного свята «День захисника України», що відзначається 14 жовтня, на «День захисників і захисниць України». Таке рішення підтримали 317 народних депутатів. «Це сприятиме...

23 травня - День Героїв. Свято на честь українських вояків — борців за волю України
Інші новини травень. 2021

23 травня - День Героїв. Свято на честь українських вояків — борців за волю України

Це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Передусім це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація