Постраждалим від сексуального насильства допоможуть у фонді «Сильні»
27 жов, 2022 0 Коментарів 365 Переглядів

Постраждалим від сексуального насильства допоможуть у фонді «Сильні»

Сексуальне насильство – це пряма зброя ворога проти цивільного населення. Воно більше не розглядається як неминучий «побічний ефект» війни, а набуває масового характеру та вчиняється проти багатьох осіб із метою досягнення військових цілей, послаблення волі й супротиву громади, залякування і приниження.
Під час повномасштабного вторгнення неможливо зафіксувати кількість випадків сексуального насильства з боку окупантів. Сексуальне насильство під час війни не має строку давності. Незалежно від того, коли людина заявить про злочин – винного можна буде притягнути до відповідальності. Але чим швидше людина заявить про вчинений злочин, тим легше буде зібрати докази та встановити винних у його скоєнні осіб.
Світова спільнота розуміє, що це злочини, яким можна запобігти та покарати винних відповідно до норм міжнародного права та міжнародного кримінального права.
В рамках співпраці Івано-Франківської обласної військової адміністрації та благодійного фонду «Сильні» надається допомога людям, які пережили сексуальне насильство під час війни.
Благодійний фонд «Сильні» надає безкоштовну:
  • психологічну (фонд організовує як разову консультацію, так і терапевтичний курс);
  • медичну (фонд організовує та оплачує медичні послуги);
  • юридичну допомогу людям, які пережили сексуальне насильство (партнери фонду готові знайти адвокатів у потрібному регіоні, в разі необхідності фонд оплатить їхню роботу).
Звернення людей, котрі пережили сексуальне насильство, чи їхніх батьків є абсолютно конфіденційними.
Отримати кваліфіковану допомогу та дізнатися більше про роботу фонду можна за посиланням - sylni.org.
Звернутися за допомогою – це прояв сили і турботи про себе!

ПАМ’ЯТКА-ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА ПІД ЧАС ВІЙНИ
Інші новини кві. 2022

ПАМ’ЯТКА-ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА ПІД ЧАС ВІЙНИ

Волонтерська організація Євромайдан SOS, спільно з медиками, психологами, юристами і правозахисниками підготували пам’ятку про сексуальне насильство під час війни. Пам’ятка є супроводом-допомогою для людей (жінки, чоловіки, діти), які пережили...

Задокументуй воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні російською армією в Україні
Інші новини кві. 2022

Задокументуй воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні російською армією в Україні

Офіс Генерального прокурора разом з українськими та міжнародними партнерами створив онлайн ресурс (https://warcrimes.gov.ua) для належного документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні....

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
Інші новини лис. 2021

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація