Зареєстровано проєкт Закону про Державний аграрний реєстр
11 бер, 2024 0 Коментарів 62 Перегляди

Зареєстровано проєкт Закону про Державний аграрний реєстр

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації,  Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 11063 «Про Державний аграрний реєстр».
Проєктом Закону пропонується вдосконалити механізм надання підтримки за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, грантів у сільському господарстві чи іншої допомоги.
Розширюється коло користувачів ДАРу. Зокрема, надається можливість реєструватись організаціям водокористувачів, суб’єктам агропромислового комплексу, підприємствам вітчизняного машинобудування для АПК.
Законопроєкт також передбачає можливість формування витягів з Державного аграрного реєстру суб’єктам ДАРу, стосовно інформації про себе. Ця можливість також надається третім особам, зокрема, державним органам, банкам та іншим фінансовим установам, щодо реєстрової інформації про суб’єктів ДАР за згодою цих суб’єктів та обсягах, що визначені цими суб’єктами.
Законопроєкт також вносить доповнення до Законів України «Про державну підтримку сільського господарства України», «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва України», «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», зокрема, в частині обов’язкового використання даних ДАРу або його програмних засобів ведення під час надання державної підтримки.
Також прєктом Закону пропонується привести положення, які регулюють функціонування Державного аграрного реєстру у відповідність до вимог Закону України «Про публічні електронні реєстри».

Уряд уточнив механізм надання грантів для садівництва та тепличного господарства

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1065 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738» внесено зміни до Порядку надання грантів для створення або розвитку...

Малі агровиробники можуть отримати допомогу через ДАР

Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн (50 млн євро). Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу. За умовами програми,...

Оновлено механізм державної підтримки сільгосптоваровиробників, що спрямовується на розвиток

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, 10 березня на засіданні Уряду прийнято постанову, яка викладає у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку...

0 Коментарів

Авторизація