У Болехові відбулися військово-спортивні змагання
04 лип, 2016 0 Коментарів 930 Переглядів

У Болехові відбулися військово-спортивні змагання

03 липня 2016 року на міському стадіоні м.Болехова відбулися військово-спортивні змагання для дітей та юнацтва з нагоди відзначення на Болехівщині 75-ої річниці проголошення у м.Львові Акта відновлення української Держави та створення Українського державного правління. 
Ініціатором даного дійства виступила молодіжна громадська організація «Сонячна Січ» при підтримці організаційного відділу міськвиконкому.
У цей день, позмагатися  та протестувати себе, прибули 52 дитини з с.Підбереж, с.Церківни, відділення дзюдо та греко-римської боротьби болехівської дитячо-юнацької спортивної школи.
Всі учасники були розподілені на 2 вікові категорії: молодша вікова категорія (9-13 років) – 8 команд, та старша вікова категорія (14-17 років) – 5 команд.
Після цього відбулося шикування та урочисте відкриття змагань. Діти та всі присутні дізналися про визначну дату, до якої було приурочене спортивне свято, а, після звучання Державного Гімну України, перед ними, із привітальним словом, виступив міський голова Богдан Мельник, який побажав всім успіху та завзяття, а також наголосив, що наша держава в ХХ столітті неодноразово намагалася здобути незалежність. Ми повинні пам’ятати військові потуги 1918-1921 років, дисидентський рух, боротьбу воїнів УПА, Акт проголошення незалежності 24 серпня 1991 року та Акт відновлення незалежності України 30 червня 1941 року, з нагоди річниці прийняття якого ми і зібралися сьогодні. 
Згодом, до слова був запрошений голова МГО «Сонячна Січ» Віталій Кульпа, який, у своїй промові, зазначив те, що український народ є законним господарем на своїй землі і буде її боронити власними грудьми перед кожним, хто намагатиметься потоптати волю України. Яскравим прикладом цього є наше сьогодення, у якому ми знову відстоюємо нашу незалежність на Сході країни.
По завершенні урочистої частини юнацькі команди залишилися на міському стадіоні для проходження змагань зі стрільби із пневматичної гвинтівки, інструктором на якій, упродовж дня, люб’язно зголосився бути майстер спорту міжнародного класу, срібний призер чемпіонату світу 2012 року та чемпіон Європи 2015 року з універсального бою, болехівчанин Андрій Чудик, змагань по стрільби з лука, розбирання й складання автомата Калашникова та подолання смуги перешкод. Дорослі ж команди вирушили до баскетбольних площадок ЗОШ №1 м.Болехова де знаходилося місце старту змагань зі спортивного орієнтування. Ще до приїзду команд організатори розставили на території школи, міського парку, центральної міської лікарні та Прикарпатського лісогосподарського коледжу 12 точок, які, за допомогою розданих карт, мали відшукати діти. На дистанцію виходили одночасно по 2 команди через певний проміжок часу.
Спекотна та сонячна погода, за якої стартували спортсмени, швидко змінилася, і команда, що прийшла останньою на фініш у спортивному орієнтуванні, відчула на собі всю красу та свіжість літньої грози. Всього за декілька хвилин маршрут з орієнтування та міський стадіон, де змагалися молодші команди, перетворилися у суцільне озеро. Не зважаючи на це, діти не падали духом та разом із останніми краплями дощу впевнено вийшли із приміщення спортивної школи, на іще потопаючий газон стадіону, із непереборним бажанням продовжити змагання. Саме таке рішення, вслід за дітьми, прийняли і організатори.
Команди молодшої вікової групи продовжили змагальну програму, яку не дала їм довершити злива, а старші команди вирушили, разом із суддями, на перетягування канату. Після декількох сутичок, веселощів та непоступливих протистоянь переможців було визначено. 
Про те на цьому команди старшої вікової групи не зупинились і, одразу, практично без відпочинку, перейшли до теренової гри. Суть даної гри полягала в тому, щоб, вишикувавшись команда навпроти команди зірвати із руки суперника заздалегідь приклеєної там смужки липкої стрічки. Учасник, у якого зривали стрічку одразу вибував, а його «кривдник» мав змогу тут же кинутись на допомогу іншому учаснику своєї команди та створити чисельну перевагу. Прикривати, поправляти стрічку, кусатися, дряпатись чи наносити удари при цьому було суворо заборонено. Переможеною вважалася та команда, у котрої були зірвані всі стрічки.
Після цього молодші та старші команди помінялися місцями. Маленькі діти позмагалися у перетягуванні канату та тереновій грі, а більш дорослі спортсмени проходили смугу перешкод, стріляли із пневматичної гвинтівки і лука та розбирали й складали автомат Калашникова.
Завершивши всі поставлені перед учасниками змагань завдання вони, нарешті, отримали змогу трішки відпочити, підкріпитися смачним обідом, який тут же, на вогні у великому казані, приготували для них активісти МГО «Сонячна Січ» та порозтягуватися на древньослов’янському тренажері «Правило». Судді ж за цей час встигли внести результати всіх команд до зведеного протоколу та визначити переможців.
Перевівши дух та як слід пообідавши команди вдруге за сьогодні були пошиковані. Цього разу для урочистого нагородження. Організатори військово-спортивних змагань подякували всім дітям, які не побоялися приїхати сьогодні до них у гості, з користю провели свій час, продемонстрували власні вміння, зустрілися з друзями та завели нові знайомства.
Останнім етапом змагань стало саме нагородження. Спочатку із рук голови МГО «Сонячна Січ» Віталія Кульпи грамотами виконавчого комітету Болехівської міської ради були відзначені переможці серед молодшої вікової категорії. Третє місце серед 8 команд здобув колектив «Спарта» (відділення греко-римської боротьби Болехівської ДЮСШ). Другими стала команда «Логос» (с.Церківна), а першу сходинку посіли «Орли» (с.Підбереж).
Серед старшої вікової категорії третіми стали «Патріоти» (с.Церківна), другими – «Підбереж» (с.Підбереж), а першу сходинку посіли «Бандерівці» (відділення дзюдо Болехівської ДЮСШ).


У с.Підбереж пройшов відкритий патріотичний вишкіл для молоді

17 квітня 2016 року молодіжна громадська організація «Сонячна Січ», в рамках реалізації проекту «Національно-патріотичне виховання» Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене", провела великий відкритий...

МГО «Сонячна Січ» стала переможцем Всеукраїнської акції «З Батурином у душі – з Україною в серці»

25-27 травня у славетній козацькій столиці Батурин (Чернігівська область) пройшла акція спрямована на формування патріотичної свідомості молоді «З Батурином у душі – з Україною в серці». Все дійство проходило у вигляді наметового містечка. Програма...

У Болехові пройшли військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн»

4 жовтня 2019 року на території Прикарпатського лісогосподарського коледжу пройшли військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн» присвячені святкуванню 648-ї річниці м.Болехова. На жаль, бажання взяти участь у даному заході виявили...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Робоча зустріч

Робоча зустріч

25 січ, 2024 0

Авторизація