Для боротьби із борщівником Сосновського в області розроблять регіональну програму
29 чер, 2023 0 Коментарів 213 Переглядів

Для боротьби із борщівником Сосновського в області розроблять регіональну програму

Таке доручення сьогодні під час наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами районних військових адміністрацій та територіальних громад Прикарпаття дала голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Керівниця області наголосила, що на сьогодні ситуація з розповсюдженням борщівника Сосновського на Прикарпатті є вкрай негативною, адже рослина, завдяки потужній наземній масі, витісняє місцеві види не лише трав’яних, а й деревних порід з території і не дає їм розвиватись. Разом з тим, борщівник є небезпечним для людини, оскільки він здатний викликати опіки на шкірі.

«Борщівник Сосновського є небезпечною рослиною, тому необхідно вживати заходів, щоб запобігти його поширенню, - наголосила керівниця області. – На Прикарпатті необхідно розробити регіональну програму, яка сприятиме вирішенню даної проблеми».

Варто додати, що існує кілька методів боротьби з борщівником Сосновського: механічні (скошування, обрізання квітів, викопування), фізичні (спалювання) і хімічні (використання пестицидів).
Проте заходи боротьби з цим бур'яном ефективні, якщо проводяться одночасно на всій засміченій місцевості з тим, щоб не допустити бутонізації та розповсюдження насіння.



Світлана Онищук: На Прикарпатті продовжуються військові навчання

Сьогодні, 17 січня, в області проходитимуть військові навчання. Про це повідомила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. «Якщо ви сьогодні чутимете звуки вибухів в час, коли немає...

На Прикарпатті проходитимуть військові навчання, - Світлана Онищук

Сьогодні, 16 січня, в області проходитимуть військові навчання. Про це повідомила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. «Якщо ви сьогодні чутимете звуки вибухів в час, коли немає...

Від рівня вакцинації педагогічних працівників залежатиме формат навчання у школах

На цьому під час онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області наголосила голова обласної державної...

0 Коментарів

Авторизація