Про ситуацію із захворюванням на COVID-19 розповіли під час брифінгу в ОДА
23 кві, 2020 0 Коментарів 615 Переглядів

Про ситуацію із захворюванням на COVID-19 розповіли під час брифінгу в ОДА

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка відзначила, що епідеміологічна ситуація з поширенням коронавірусу в нашій області продовжує залишатися складною.
За даними Івано-Франківського обласного лабораторного центру, за добу  23 квітня проведено 243 дослідження. Маємо 55 нових  лабораторно підтверджених випадки COVID-19, серед них одна дитина з Рогатинського району.
Приріст захворювання за минулу добу склав 9,3 відсотка. Загальна кількість хворих  на COVID-19 в області становить 644 , з них 13 дітей. Найбільше хворих із підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції є в місті Івано-Франківську - 164, Калуському - 97 і Надвірнянському - 89  районах.
Загалом з початку епідемії в області померло 43 людей, з них 24 - чоловіки та 19 - жінки.  Середній вік померлих 59 років. Також за добу 23 квітня госпіталізовано 86 хворих, серед яких -  п’ятеро дітей. Загалом в області одужали 27  людей.
Окрему увагу на брифінгу було звернуто на забезпеченні лікарень першої лінії  засобами індивідуального захисту та медичним обладнанням.
«Зважаючи на  складну ситуацію на Прикарпатті, Президентом  України та Урядом для області спрямовується збільшений розподіл засобів індивідуального  захисту та лікарських препаратів, - наголосила Марія Савка.- Сьогодні нам буде передано чергову партію гуманітарного вантажу, а саме 31 тис. 400 масок №95, 6,5 тис. костюмів, 2 тис. 950 комбінезонів, 805 бахіл.  Також для області значно збільшено поставку лікарських препаратів».
Додамо, що  до 11 травня продовжено карантин. 21 квітня заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко підписав постанову «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні». Постанова рекомендує місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях перебування масового скупчення людей закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил. Тому у ці дні в області   буде обмежено  доступ до кладовищ.

За минулу добу в області виявлено ще 32 нових випадки захворюваності на COVID-19

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків. Наразі коронавірусна хвороба виявлена:...

Контроль за забезпеченістю медиків засобами індивідуального захисту – пріоритет у роботі влади

За минулу добу на Івано-Франківщині зафіксовано 7 нових випадків захворюваності на COVID-19, серед яких одна дитина. Найбільшу кількість хворих виявлено у м. Івано-Франківську, м. Калуші, Рожнятівському, Надвірнянському, Тлумацькому та Тисменицькому...

На Прикарпатті посилюються карантинні заходи

Сьогодні під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС рекомендовано західним областям України, у тому числі й Івано-Франківській, увести на вихідні посилені карантинні заходи – режим обмеженого пересування. Про це повідомила перший...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація