На нараді в ОДА обговорили підтримку бізнесу під час карантину
04 травень, 2020 0 Коментарів 576 Переглядів

На нараді в ОДА обговорили підтримку бізнесу під час карантину

Українська влада продовжує приймати нові рішення для підтримки бізнесу в період боротьби з коронавірусною хворобою (COVID-19). Про забезпечення реалізації цих рішень та проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення і роботодавців йшлося під час робочої зустрічі у заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук.
Заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальник управління праці Ярослава Ульванська розповіла про зміни в трудовому законодавстві, зокрема, щодо укладення трудового договору про дистанційну (надомну) роботу, щодо запровадження гнучкого режиму робочого часу, уточнення норми КЗпП України щодо оплати простою не з вини працівника.
Поряд з цим, вона зазначила, що більшість фізичних осіб-підприємців у сфері торгівлі, туризму, готельно-ресторанного бізнесу, транспорту та послуг на час карантину повністю зупинили свою діяльність. В цих умовах для збереження робочих місць важливе значення має прийнята постанова Кабінету міністрів України від 22.04.2020 № 306, якою визначено порядок отримання допомоги по частковому безробіттю.
Директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк інформував про заходи, які вживаються службою зайнятості для сприяння роботодавцям в поданні документів на отримання цієї допомоги.
За підсумками зустрічі управлінню праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації доручено підготувати роз’яснення постанови Кабінету міністрів України від 22.04.2020 року № 306 та номери телефонів, куди можуть звернутись роботодавці для отримання більш детальних консультацій з цих питань.

Вживатимемо всіх заходів, щоб підтримати бізнес, який зазнає збитків через карантинні заходи

Сьогодні т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів провів онлайнбрифінг для представників засобів масової інформації щодо проведення на Прикарпатті карантинних та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної...

Відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо обігу алкогольної продукції

За участі першого заступника голови облдержадміністрації та заступника голови Марії Савки і Василя Івасика відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції. Під час засідання...

Офіційне працевлаштування – гарантія соціального захисту працівників

Івано-Франківський обласний центр зайнятості вкотре звертає увагу керівників підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців усіх форм власності щодо неприпустимості випадків виплати заробітної плати «у конвертах», а також виплати...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація