Поліція Івано-Франківщини розпочинає операцію «МАК-2020»13
20 травень, 2020 0 Коментарів 661 Перегляд

Поліція Івано-Франківщини розпочинає операцію «МАК-2020»13

На території області в рамках загальнодержавної операції під умовною назвою «Мак» поліція проводитиме заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. За інформацією сектору комунікації поліції, заходи триватимуть з 20 травня по 24 вересня.
Прикарпатські поліцейські нагадують, що за незаконний посів маку та конопель передбачена адміністративна та кримінальна відповідальності.
Пам’ятайте:
- Згідно з ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1, 7 тис.грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
- Відповідно до Ст. 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин, караються, зокрема обмеженням волі на строк до трьох років.
Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства та у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти на лінію «102». 

Карантин, ізоляція, уникнення скупчення великої кількості людей наразі є найдієвішим способом

Керівники стратегічно важливих підприємств Прикарпаття мають забезпечити підвезення своїх працівників на роботу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів, відповідаючи на запитання про ситуацію, що...

На Франківщині стартував місячник добровільної здачі зброї

Громадяни, які здадуть до поліції зброю, що зберігалася незаконно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності. З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів на території держави з 1 по 31 жовтня 2019...

«My Pol». Прикарпатці можуть викликати поліцію через додаток у смартфоні

З 1 серпня 2018 року на Івано-Франківщині стартував мобільний додаток «My Pol» з допомогою якого громадяни можуть повідомити до поліції про вчинення злочину або надіслати сигнал “SOS” у разі екстремальної ситуації чи прямої загрози життю та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація