В ОДА відбулася чергова онлайн-нарада з питань ліквідації наслідків негоди
30 чер, 2020 0 Коментарів 615 Переглядів

В ОДА відбулася чергова онлайн-нарада з питань ліквідації наслідків негоди

Сьогодні, 30 червня 2020 року, відбулася чергова онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів влади, головами райдержадміністрацій та міськими головами під керівництвом голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва. Участь у нараді взяли також міський голова Богдан Мельник, секретар міської ради Ігор Герецький, керуючий справами міськвиконкому Іван Ганчар, заступник начальника Державного пожежно-рятувального поста м.Болехова Управління ДСНС України Михайло Лаврик та працівники структурних підрозділів міськвиконкому.
«Стихія, яка відбулася в області, за оцінками експертів і за масштабами нанесення збитків, є однією із найбільших за останні п’ятдесят років, - зазначив Віталій Федорів. – Для відновлення зруйнованої інфраструктури: доріг, мостів, берегоукріплюючих дамб, за попередніми підрахунками, потрібно близько двох мільярдів гривень. Сьогодні нашим ключовим завданням є забезпечення проїзду у постраждалі населені пункти, а також відновлення газо- та електропостачання. Вимагаю від усіх служб у найкоротші терміни забезпечити подачу електроенергії, безперебійної роботи газотранспортного господарства».
Слід додати, що на сьогодні без газу знаходяться понад 5300 абонентів, які найбільше постраждали внаслідок негоди. Подача світла досі не відновлена у двох населених пунктах Верховинщини та Снятинщини. До 9 сіл Верховинського та Косівського районів зруйновано автомобільні дороги, до них немає проїзду.
Віталій Федорів повідомив, що за сприяння Президента України Володимира Зеленського до ліквідації наслідків негоди у Ланчинстькій ОТГ долучиться турецька компанія «Оnur», яка проведе ремонт зруйнованих автодоріг. Окрім того, за доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова область вже отримала та продовжує отримувати технічну допомогу від багатьох регіонів держави.
Не залишили осторонь постраждалі райони Івано-Франківщини і закордонні дипломатичні відомства. Сьогодні з Італійської Республіки очікують борт зі спецтехнікою для підрозділів ДСНС в області, яка стане у нагоді під час ліквідації наслідків повені. Також, сьогодні, Прикарпаття уже отримало велику партію питної води за сприяння Посольства Ізраїлю в Україні. Не менш значущою для області, на переконання керівника Прикарпаття, є допомога народних депутатів України та приватних підприємців.

Віталій Федорів: До кінця тижня Івано-Франківщина буде забезпечена експрес-тестами на виявлення

Про це під час щотижневої онлайн-наради з головами райдержадміністрацій, керівниками структурних підрозділів ОДА повідомив т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів. Він зазначив, що на сьогодні медичні заклади Прикарпаття забезпечені...

В ОДА відбулася нарада щодо відновлення об’єктів, пошкоджених травневою стихією

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, за участі керівників структурних підрозділів ОДА, обласних управлінь, Тисменицької, Калуської, Рожнятівської, Богородчанської райдержадміністрацій та міст Калуш і...

Про відновлення об’єктів, які пошкоджені травневою стихією йшлося на сьогоднішній селекторній нараді

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, за участі керівників структурних підрозділів ОДА, обласних управлінь, Тисменицької, Калуської, Рожнятівської, Богородчанської райдержадміністрацій та міст Калуш і...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація