8 серпня на Прикарпатті стартує мисливський сезон
04 сер, 2020 0 Коментарів 535 Переглядів

8 серпня на Прикарпатті стартує мисливський сезон

Традиційно мисливський сезон розпочинається із полювання на пернату дичину. Саме цей вид полювання є одним із найпопулярніших у мисливському середовищі.
Дозволяється полювання на качку, лиску, кулика, голуба, гуску, куріпку сіру, фазана, перепела, норця великого.
Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день не повинна перевищувати 15 голів, з них – качок – 5; норець великий – 2, лиска – 6, кулик – 10, голуби – 10, гуски – 3, куріпка сіра – 3, перепел – 15.
До полювання допускаються особи, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, картка відстрілу на пернату дичину, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання під час полювання собак мисливських порід, на них потрібно мати відповідний паспорт.
Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.
Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає всіх мисливців уважно й обережно поводитись зі зброєю. Суворо дотримуватись встановлених правил полювання та внутрішнього розпорядку роботи мисливського господарства.
Національна поліція спільно з державною лісовою охороною, інспекторами дозвільної системи, дільничими інспекторами, районними мисливознавцями, єгерями та представниками громадськості формують спільні рейдові групи з перевірки документів на право полювання та попередження випадків браконьєрства.

На Прикарпатті визначилися із початком сезонів полювання

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Василя Івасика відбулася нарада щодо визначення термінів початку проведення в області сезону полювання. Учасники заходу, - а це представники управління екології та природних ресурсів...

Підраховано кількість диких тварин у лісах Прикарпаття

У мисливських угіддях державних підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та інших користувачів мисливських угідь Прикарпаття закінчився облік чисельності диких мисливських тварин. До таксаційних...

В обласному військовому комісаріаті провели пресконференцію з приводу осіннього призову на

26 вересня відбувся брифінг для представників ЗМІ за участю заступника голови облдержадміністрації – голови обласної призивної комісії Василя Івасика з питання «Особливості осіннього призову на строкову військову службу у Збройні сили та інші...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація