Із понеділка 6 територіальних одиниць Прикарпаття будуть у «червоній зоні» – рішення Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС
28 сер, 2020 0 Коментарів 567 Переглядів

Із понеділка 6 територіальних одиниць Прикарпаття будуть у «червоній зоні» – рішення Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27 серпня цього року міста і райони Івано-Франківської області потрапили до червоного або помаранчевого рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та перебуватимуть у них щонайменше найближчі два тижні.
«Шість територіальних одиниць нашої області з понеділка будуть у «червоній зоні», решта – у «помаранчевій». В інших областях, для порівняння, потрапили до таких зон по два-три райони, – зазначив сьогодні під час позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. – Ми бачимо, що ситуація  на Прикарпатті дуже складна, тому маємо врахувати її при прийнятті рішення комісії та діяти у рамках чинного законодавства».
На підтвердження його слів в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак розповів, що в області щоденно бригадами екстреної медичної допомоги скеровуються на стаціонарне лікування 60-80 хворих із підозрою на COVID-19. Крім того, на сьогодні на стаціонарному лікуванні в області перебувають понад 500  пацієнтів із пневмоніями. У відділеннях інтенсивної терапії розгорнуто 129 ліжок, де на лікуванні перебувають 95 хворих, з них 4 на штучній вентиляції легень та 40 на CIPAP-терапії. 490 пацієнтів з легкими формами отримують амбулаторне лікування.
Водночас  в лікувальних закладах області першої  лінії, визначених для госпіталізації пацієнтів із коронавірусною хворобою, розгорнуто 1731 ліжко для таких пацієнтів,  з них 225 – додатково. 280 ліжок долучено із п’яти закладів другої лінії. Один з таких закладів – Богородчанська ЦРЛ – уже починає приймати хворих. На погодження до центрального органу влади подано шостий заклад другої лінії – Бурштинську лікарню.
«За тиждень ми додатково розгорнули у лікарнях понад  500 місць. На сьогодні, враховуючи зростання їхньої наповненості (становить 67,3% - ред.) і потенціал стаціонарів, які можуть повноцінно надавати допомогу, розуміємо – надалі буде складно розмежовувати надання ургентної та планової допомоги хворим», – розповів посадовець.
Окрім цього, значно зросла кількість проведених ПЛР-тестувань на COVID-19.  За словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, до обласного лабораторного центру щоденно поступає від 700до 800 зразків біоматеріалів. Він також відзначив позитивну динаміку у виявлені коронавірусної хвороби та повідомив, що за минулу добу найбільше випадків COVID-19 було підтверджено у Калуському (31), Коломийському (47), Косівському (29), Городенківському (13), у місті Івано-Франківську (21).
Попри перелічені факти і ризики, учасники засідання наголошували, що в області спостерігається іноді відверте ігнорування карантинних обмежень як у побуті, так і в громадських місцях.
Враховуючи зазначене, Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС підтримала рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Червоних зон» на Прикарпатті побільшало

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось 20 серпня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. «14 регіонів перевищили...

Прикарпатців просять максимально обмежити перебування на вулиці впродовж святкових та вихідних днів

Як відомо, постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року № 255 проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи...

Івано-Франківська облдержадміністрація запроваджує заходи для запобігання поширенню коронавірусної

У зв’язку з поширення у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в обласній державній адміністрації запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. Про це йдеться в розпорядженні ОДА від 16.03.2020 року № 164....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація