На Прикарпатті утворилась ще одна ОТГ – Гвіздецька
09 вер, 2019 0 Коментарів 755 Переглядів

На Прикарпатті утворилась ще одна ОТГ – Гвіздецька

Днями відбулися сесії Гвіздецької селищної та Старогвіздецької і Остапківської сільських рад, які прийняли фінальні рішення щодо затвердження добровільного об’єднання у Гвіздецьку об’єднану територіальну громаду.
Громада завершила усі необхідні процедури щодо добровільного об’єднання згідно закону. Тож з цього моменту вона вже офіційно ОТГ. Про це повідомляють в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».
«Громади, які об’єднались у Гвіздецьку ОТГ, використали свій шанс зробити це на умовах добровільності у форматі, який влаштовує усіх учасників. І ще раз підтвердили, якщо є бажання, то усі необхідні рішення приймаються швидко і командна робота налагоджується ще в процесі об’єднання», - говорить директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.
У свою чергу радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей додає, що Гвіздецька громада має досить непогані показники спроможності. В умовах об’єднання її загальний бюджет має зрости у три рази. І прогнозованого обсягу бюджетних надходжень на основі даних 2019 року має бути цілком достатньо для покриття видатків.
Нагадаємо, 2 вересня Гвіздецька ОТГ отримала висновок Івано-Франківської ОДА щодо відповідності Конституції та законам України усіх рішень суб’єктів об’єднання.

Дубовецька ОТГ отримала висновок ОДА

Сорокова за рахунком об’єднана територіальна громада Прикарпаття отримала висновок обласної державної адміністрації. Дубовецька ОТГ Галицього району отримала висновок Івано-Франківської облдержадміністрації про відповідність рішень про добровільне...

Мінфін хоче, щоб прикарпатські громади повернули кошти, які отримали на соціально-економічний

Голови прикарпатських громад б’ють на сполох. Державна казначейська служба України на виконання доручення Мінфіну звернулася до громад з проханням повернути кошти на соціально-економічний розвиток за рахунок коштів відповідної субвенції,...

Дороги, туризм, екологія і вівчарство: чого Прикарпаття очікує від Державної програми розвитку

Понад 15 млрд грн необхідно для вирішення нагальних проблем гірських територій Прикарпаття. Саме на таку суму Івано-Франківська обласна державна адміністрація разом з районними адміністраціями і районними радами, а також органами місцевого...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація