Виявили: на Прикарпатті в кожній територіальній громаді є штам “Дельта”
15 вер, 2021 0 Коментарів 520 Переглядів

Виявили: на Прикарпатті в кожній територіальній громаді є штам “Дельта”

Сьогодні, 15 вересня, відбулася нарада голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук із головами райдержадміністрацій та територіальних громад.
Зокрема, на нараді підняли тему вакцинації від COVID-19. Ігор Дмитренко, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розповів, що найбільше шансів захворіти на коронавірусний штам "Дельта" мають не вакциновані люди.
"Щоб створити колективний імунітет, слід вакцинуватись, будь-якою вакциною, у нас їх є достатня кількість. Ми отримали 415 000 вакцин різного виду. У нас працюють 33 мобільні бригади, пункти щеплення та центри масової вакцинації. Маємо три види вакцини наразі – Pfizer, Coronavac, AstraZeneca", - наголошує директор департаменту. 
За словами Руслана Савчука, головного санітарного лікаря Івано-Франківщини, за минулу добу виявили значний ріст випадків захворюваності.
"У порівнянні з минулим тижнем зростання склало 33%, маємо нові випадки захворювання дітей. Штам “Дельта” циркулює нашою областю, він є у кожній громаді Прикарпаття. І ми на місці вже маємо можливість його виявляти, завдяки сучасному обладнанню. Штам справді є небезпечним", - зазначив головний лікар.

Менше третини освітян вакциновані проти COVID-19

Про це сьогодні під час прес-брифінгу для засобів масової інформації повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко. За його словами, на сьогодні в області провакциновано близько 10 відсотків жителів. Серед...

Від рівня вакцинації педагогічних працівників залежатиме формат навчання у школах

На цьому під час онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області наголосила голова обласної державної...

Аби запобігти ризику потрапляння області до «жовтої» зони, закликаємо усіх до вакцинації

Епідемічна ситуація в Україні, зокрема й на Прикарпатті погіршилася, позаяк рівень захворюваності на COVID-19 постійно збільшується. З метою оперативного реагування на ускладнення епідситуації сьогодні відбулася онлайн-нарада під головуванням...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація