Аби запобігти ризику потрапляння області до «жовтої» зони, закликаємо усіх до вакцинації
02 вер, 2021 0 Коментарів 441 Перегляд

Аби запобігти ризику потрапляння області до «жовтої» зони, закликаємо усіх до вакцинації

  Епідемічна ситуація в Україні, зокрема й на Прикарпатті погіршилася, позаяк рівень захворюваності на COVID-19 постійно збільшується. З метою оперативного реагування на ускладнення епідситуації сьогодні відбулася онлайн-нарада під головуванням заступника міністра – головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.
  Івано-Франківщину на нараді представляли директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський та заступник генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Тетяна Джус.
На нараді йшлося про ризик перейти до «жовтої» зони вже ближчим часом. Тоді майже на всій території України, та Івано-Франківщини зокрема, діятимуть суворіші карантинні обмеження. Щоб цьому запобігти, в першу чергу, потрібно збільшити кількість вакцинованих осіб та якомога скоріше сформувати колективний імунітет. Фахівці наголошують й на потребі своєчасних оглядів та закликали не займатися самолікуванням, а при перших симптомах звертатися до лікаря.
До цього закликав й директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко. За його словами, для масової імунізації в області в всі відповідні умови. Станом на сьогодні на Прикарпатті функціонують 121 пункт щеплення і 11 центрів вакцинації від коронавірусу та доступні якісні й ефективні вакцини.
«Масова вакцинація – потрібна не лише для того, щоб вберегтися від важкого перебігу хвороби та летальних наслідків від цієї недуги, а й зменшити навантаження на лікувальні заклади в разі стрімкого росту захворювання на COVID-19», – зазначив Ігор Дмитренко.

Про ситуацію із поширенням COVID-19 на Прикарпатті говорили під час пресконференції в ОДА

Сьогодні, 9 жовтня, під час брифінгу з поширення та протидії коронавірусної інфекції, про ситуацію в області повідомили заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак та заступник директора «Івано-Франківський обласний...

Відбулося представлення директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів та керівник апарату ОДА Роман Маланій офіційно представили призначеного директора департаменту охорони здоров'я ОДА Ігоря Дмитренка. У вітальному слові посадовці побажали новому...

В ОДА обговорили питання відкриття в області ринків та порядок госпіталізації хворих на Covid-19

Сьогодні на засіданні Регіонального штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території області під головуванням першого заступника голови...

0 Коментарів

Авторизація