У школах відновлюється навчальний процес, то ж прохання до батьків і педагогів роз’яснювати дітям правила поведінки під час епідемії COVID-19
07 лют, 2022 0 Коментарів 392 Перегляди

У школах відновлюється навчальний процес, то ж прохання до батьків і педагогів роз’яснювати дітям правила поведінки під час епідемії COVID-19

Сьогодні на щоденному брифінгу заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко розповіла про епідситуацію та стан вакцинальної кампанії на Прикарпатті.
Відновлюється навчальний процес у школах. Оскільки коронавірусну хворобу зареєстровано у 279 дітей і за останню добу госпіталізовано 10 дітей, вона звернулася до батьків і педагогів з проханням роз’яснювати дітям правила поведінки під час епідемії, а саме – як правильно мити руки, носити маски, дотримуватися дистанції. Наголошувалося, що дітям з 12 років рекомендовано вакцинуватися, адже це убереже їх від хвороби.
Також йшлося про те, що в області триває вакцинальна кампанія проти поліомієліту для діток від шести місяців до шести років. Це щеплення є обов’язковим і держава гарантує його безкоштовне проведення.
Як розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, за останню добу в області захворіло 779 осіб, госпіталізовано 95, померло двоє наших громадян.
Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 26 закладів, у яких розгорнуто 3382 ліжка. Відсоток зайнятих хворими ліжок складає 63,1%.
Станом на сьоме лютого на стаціонарному лікуванні перебувають 2133 пацієнти, з них 140 - у відділеннях реанімації, а 43 – підключені до апаратів ШВЛ.
Для госпіталізації дітей з COVID-19 в області розгорнуто 229 ліжок, з них 128 ліжок або 55,9% зайнято маленькими пацієнтами.
За словами посадовця до кінця місяця в область надійде десять генераторних кисневих станцій. Їх буде розподілено між лікувальними закладами для оперативного забезпечення киснем хворих громадян.
Також на Прикарпатті триває вакцинальна кампанія. В область надійшло 933270 доз вакцини, всі вакцини доступні і залишок станом на сьогодні складає 78 917 доз.
Загалом першою дозою про вакциновано 32,6% населення області, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 30,1% наших громадян.
«Від сьогодні підлітки з 14 років, які отримали повний курс щеплення, можуть скористатися тисячею гривень через картку єПідтримки. Урядом розширено перелік послуг, також і надалі вакциновані громадяни віком 60+ можуть придбати ліки в рамках державної підтримки. Тому закликаємо всіх – приходьте, вакцинуйтесь і бережіть себе та близьких», – наголосила Людмила Сірко.


Не зволікайте з вакцинацією, адже тільки так ви зможете вберегтися від важких та летальних

Порівняно з минулим тижнем на Прикарпатті на 36% зменшилася захворюваність на COVID-19. Про це сьогодні на брифінгу повідомила заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко. Однак, хоча і спостерігається тенденція до покращення...

Світлана Онищук: Ми активізуємо інформаційне супроводження вакцинальної кампанії та об’єднаємо

Про епідеміологічну ситуацію, надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та проведення вакцинальної кампанії в області йшлося сьогодні щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій і...

Щоб максимально убезпечити себе та рідних від наслідків коронавірусу, закликаємо пройти повний курс

15 листопадаі за участю заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбувся пресбрифінг щодо ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусу в області. Йшлося про кількість нових випадків захворювання на COVID-19, заповненість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація