??На Прикарпатті реалізовується проєкт щодо транспортування мобільних бригад із вакцинації від COVID до пацієнтів
27 кві, 2022 0 Коментарів 535 Переглядів

??На Прикарпатті реалізовується проєкт щодо транспортування мобільних бригад із вакцинації від COVID до пацієнтів

☝️Як повідомив на своїй сторінці у Facebook в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні» Mykola Stovban, наша область стала однією з семи в Україні, де впродовж трьох місяців реалізовувався проєкт «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні».
Ця ініціатива впроваджується Міністерством охорони здоров’я спільно з громадською організацією  «Коаліція за вакцинацію» і має на меті захист від COVID-19 літніх мешканців віддалених населених пунктів, а також маломобільних людей та їх родин.
✅«Прикарпаття – високогірний регіон. Багато людей проживає у віддалених населених пунктах. Як правило, село у горах – це всього декілька хат на певній віддалі одна від одної. А до найближчої амбулаторії кілька кілометрів, – зауважує Микола Стовбан. – Щоб зруйнувати бар’єри недоступності вакцинації для людей, яким складно самостійно добратися до найближнього пункту вакцинації, ми разом із командою у лютому розпочали реалізацію цього проєкту.
За час проєкту в Івано-Франківській області мобільні бригади відвідали 30 важкодоступних та віддалених населених пунктів області в 10 територіальних громад. Щеплення отримали 1139 осіб, з яких 485 - це мешканці віком понад 60 років.
❗️❗️В умовах війни та великих скупчень людей, інфекційні хвороби можуть поширюватись особливо швидко. Закликаємо усіх приходити у пункти щеплень та вакцинуватися. Вакцинація захищає!
ℹДовідково
Проєкт «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» реалізується Міністерством охорони здоров'я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію», у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України, за підтримки Фундації «Кока-Кола».

«Піклуйтеся про себе і своїх рідних та вакцинуйтеся, щоб сформувати імунітет проти COVID-19», –

Сьогодні на щоденному брифінгу заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак розповіли про епідеміологічну ситуацію, стан вакцинальної...

Спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування, медичної спільноти ми

Про важливість вакцинальної кампанії проти COVID-19, заходи, які необхідно провести на рівні регіону, приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп – медичних працівників і осіб...

В Івано-Франківській області працюватимуть 50 пунктів щеплення проти COVID-19

В Івано-Франківській області з 28 квітня працюватимуть 50 пунктів щеплення, в яких можна вакцинуватися проти COVID-19. Всього в Україні працює 2127 таких пунктів. Усі вони розташовані в закладах охорони здоров’я, що надають медичні послуги, й...

0 Коментарів

Авторизація