Спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування, медичної спільноти ми зупинимо епідемію COVID-19 на Прикарпатті
27 жов, 2021 0 Коментарів 453 Перегляди

Спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування, медичної спільноти ми зупинимо епідемію COVID-19 на Прикарпатті

Про важливість вакцинальної кампанії проти COVID-19, заходи, які необхідно провести на рівні регіону, приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп – медичних працівників і осіб старше 60 років від COVID-19 – ішлося сьогодні в обласній державній адміністрації під час засідання «круглого столу» «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні».
Захід організовано в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу.
У його роботі взяли участь голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, радниця голови з медичних та соціальних питань Людмила Сірко, керівники відповідних департаментів та служб, громадські активісти, представники ЗМІ.
Світлана Онищук відзначила актуальність та необхідність проведення таких просвітницьких кампаній, адже рівень захворюваності в області зростає, завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у медичних закладах уже складає більше 64 відсотків.
«Всі зусилля ми спрямовуємо на організацію роботи медичних закладів у посиленому режимі та проведенні вакцинальної кампанії. Тільки дотримуючись карантинних обмежень та проведення вакцинації можна перервати ланцюг захворюваності, - зазначила очільниця Прикарпаття. - Особливістю області є значна кількість сільського населення. Тому зараз активна робота проводиться з головами тергромад, старостами сіл із залученням духовенства для того, щоби донести до людей інформацію про важливість вакцинації . Адже тільки так ми зможемо зберегти життя і здоров’я наших громадян».
Також Світлана Онищук наголосила на пріоритетності роз’яснювальної роботи серед людей похилого віку та вчергове звернулася до голів тергромад з проханням посилити цю роботу у їх населених пунктах.
«За останню добу провакцинували 8 тисяч 811 наших громадян. Ми бачимо, що свідомість людей змінюється, навіть жителі високогірних населених пунктів звертаються у центри масової вакцинації. Спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування, медичної спільноти ми зупинимо епідемію COVID-19», - зазначила голова ОДА.
Учасники «круглого столу», а це - фахівці Бюро ВООЗ в Україні, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 МОЗ України, посадовці ОДА, - особливу увагу звертали на пріоритетності вакцинації медичних працівників та людей похилого віку. Показник вакцинованих 60+ в області складає 15,5 %, що є недостатньо в умовах зростання захворюваності.
Людмила Сірко розповіла про напрацювання нашої області щодо активізації вакцинації серед населення, залучення громадських організацій, «Карітасу» до вакцинації соціально незахищених верств населення. За її словами, у закладах соціальної сфери області, зокрема, будинках перестарілих рівень вакцинації складає понад 90 відсотків.
Також ішлося про покращення інформованості серед пріоритетних груп населення щодо вакцинації від COVID-19 і створення додаткових можливостей для досягнення високих охоплень серед медичних працівників і літнього населення, приклади успішної співпраці між владою, медиками, громадськістю в інших областях України, рекомендації в рамках співпраці для підвищення прихильності до вакцинації від COVID-19 населення на Прикарпатті.



Світлана Онищук: Із четверга освітні заклади, де провакциновано менше 80% працівників, працювати не

Cьогодні під головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання також долучилася голова обласної державної...

В облдержадміністрації напрацювали доповнення до Стратегії регіонального розвитку Прикарпаття

«Стратегія регіонального розвитку: як забезпечити соціальну згуртованість та єдність країни». Під такою назвою сьогодні в обласній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу», в якому взяли участь заступник голови...

Івано-Франківська облдержадміністрація запроваджує заходи для запобігання поширенню коронавірусної

У зв’язку з поширення у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в обласній державній адміністрації запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. Про це йдеться в розпорядженні ОДА від 16.03.2020 року № 164....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація