Вітаємо  із Днем вишиванки!
19 травень, 2022 0 Коментарів 547 Переглядів

Вітаємо із Днем вишиванки!

Серед національних свят України щороку у третій четвер травня відзначають День вишиванки.
Сьогодні добра нагода ще раз згадати про прекрасну, найдорожчу рідну Україну, своїх прадідів і славні традиції нашого народу.
Українська вишиванка є символом національної ідентифікації та гордості, нашим генетичним кодом, який єднає українців по всьому світу.
Свято вишиванки було започатковане у 2007 році студентами Чернівецького університету і підтримано українцями по всьому світу. Тепер його вшановують у 60 країнах.
У цей день кожен, хто має бажання і патріотизм у серці, хто відчуває себе щирим українцем, просто вдягає вишиванку, налаштовується на добрий настрій, підтверджуючи цим свою національну та громадянську позицію, культурну причетність та духовну свідомість.
Віримо, що в Україну найближчим часом прийде мир. Ми переможемо московську орду і вся наша Батьківщина стане єдиною барвистою вишиванкою. Ніщо так не об’єднує українців у єдиний народ як наше прагнення до волі, незламність духу і впевненості у власних силах.
 А ще споконвічний символ України – наша вишиванка!

6 травня- День піхоти

Щорічно, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти. Українські піхотинці – це сміливі, мужні, героїчні воїни, котрі входять до складу мотопіхотних, механізованих, гірсько-штурмових військових частин та підрозділів Сухопутних військ Збройних сил...

2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині

На Прикарпатті розпочинають підготовку до святкування 80 річниці Української повстанської армії. З нагоди свята 2022 рік в області стане роком УПА. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук на своїй сторінці у соціальній...

Звернення голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва з нагоди 76-ї річниці депортації

Шановні мешканці Прикарпаття! Серед багатьох трагічних сторінок української історії ХХ століття, у переліку злочинів комуністичного режиму особливе місце посідають події, пов’язані з депортацією кримських татар з Криму. Антигуманний акт депортації...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація