Звернення Світлани Онищук з нагоди Дня Конституції України
28 чер, 2022 0 Коментарів 605 Переглядів

Звернення Світлани Онищук з нагоди Дня Конституції України

Шановні прикарпатці!

Сьогодні ми відзначаємо одне із найвагоміших державних свят – День Конституції – Основного Закону України.
26 років тому, висловлюючи віковічне прагнення і волю громадян Незалежної Української держави, Верховна Рада ухвалила історичне рішення – нову Конституцію України, в якій закладено повноцінну правову основу нашої держави.
Саме за неї тисячоліттями боролися наші предки. Саме за незалежність і єдність України сьогодні борються із московськими орками воїни Збройних сил України, добровольці і всі патріоти рідної землі.
Про захист нашої держави красномовно говорить стаття 17 Конституції України: «Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього українського народу.
Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості покладаються на Збройні Сили України…»
А ще у нашому Основному Законі – Конституції України - записано, що курс України – це Європейський Союз і НАТО. Минулого тижня Україна уже стала кандидатом на вступ до ЄС.
Тепер головне для всього українського народу – Перемога над московською ордою.
Вірю, що наш народ вистоїть і переможе.
Переконана, що спільними зусиллями ми побудуємо суспільство, в якому на першому місці буде Людина, її права і свобода, де пануватиме закон, гуманізм, демократія, справедливість і рівність.
Конституція України – це не просто Закон, це кожен із нас. Тим більше, що наша Конституція має глибокі першоджерела: духовне – це Хрещення України-Руси Володимиром Великим, і правового – це укладання «Руської правди» Ярославом Мудрим. А безперервне продовження принципів волелюбства, народовладдя і пошани до правди, які започаткували великі українські князі, закладеній у першій Конституції Пилипа Орлика.
Тож, сьогодні щиро вітаю усіх вас, дорогі краяни та гості Прикарпаття, із 26-ою річницею Конституції України!
Вірмо у нашу Незалежну Українську державу!
Перемоги усім нам! Слава Україні!
Голова обласної державної адміністрації-
начальник обласної військової адміністрації                                        Світлана Онищук

6 травня- День піхоти

Щорічно, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти. Українські піхотинці – це сміливі, мужні, героїчні воїни, котрі входять до складу мотопіхотних, механізованих, гірсько-штурмових військових частин та підрозділів Сухопутних військ Збройних сил...

«Прикарпатці у складі підрозділів ЗСУ героїчно воюють на усіх напрямках на сході та півдні

Від початку російської воєнної агресії до лав Збройних сил України та інших збройних формувань територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки області мобілізовано близько 18 тисяч військовозобов’язаних та поставлено майже 800...

Привітання голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва з 30-ою річницею прийняття

Дорогі прикарпатці! Подія, яка відбулася, 16 липня 1990 року, стала знаменною датою в літочисленні України, коли було закладено підвалини самостійної держави, визначено напрями суспільного розвитку та основні принципи українського державотворення....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація