Оголошено конкурс на здобуття премії Кабінету міністрів України імені Максима Рильського за 2022  рік
05 лип, 2022 0 Коментарів 320 Переглядів

Оголошено конкурс на здобуття премії Кабінету міністрів України імені Максима Рильського за 2022 рік

Державний комітет телебачення і радіомовлення України повідомляє про початок конкурсу на здобуття премії Кабінету міністрів України імені Максима Рильського за 2022 рік у двох номінаціях:
-  за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів;
-  за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.
На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття Премії.
Положення про щорічну премію Кабінету міністрів України імені Максима Рильського затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 179 (зі змінами).
Заявка на участь в конкурсі відповідно до положення подається  Держкомтелерадіо до 1 листопада 2022 року разом із супровідним листом, до якого додаються:
-  клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;
-  три примірники твору у друкованому вигляді;
-  розширена анотація на твір у паперовій та електронній формі;
-  копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);
-  копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.
Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії вносять творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації тощо.
Заявку з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету міністрів України імені Максима Рильського» слід надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.
Контактний телефон : 279-59-47, 279-59-61.
Е-mail:  mila@comin.gov.ua

Держкомтелерадіо проводить четвертий щорічний Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени

Прийом творчих робіт на конкурс триває до 1 липня 2022 року. До участі в конкурсі запрошуються учні 10-11 класів, студенти, аспіранти, науковці та краєзнавці. Метою конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної...

Юні болехівчани отримали дипломи Міжнародних конкурсів

26 травня 2021 року оголошено результати дистанційного Міжнародного фестивалю-конкурсу «INDEPENDENCE DAY Wonder fest georgia», який відбувся в Грузії. Конкурс проходив у таких номінаціях: інструментал, театр, хореографія, декоративно-прикладне...

Болехівчанка Ірина Герасимів зайняла третє місце в обласному конкурсі

06 березня 2021 року управлінням культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Навчально-методичним центром культури і туризму Прикарпаття проведено (онлайн) обласний огляд-конкурс читців імені Тараса...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація