У Болехівській міській територіальній громаді відкрито 2 класи безпеки
11 травень, 2023 0 Коментарів 297 Переглядів

У Болехівській міській територіальній громаді відкрито 2 класи безпеки

Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Одним з основних завдань збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу є формування у дітей культури безпечної поведінки. Зважаючи на те, що культура застосування заходів з питань безпеки життєдіяльності закладається з дитинства, основний напрямок роботи, на який необхідно звернути увагу, – це навчання дітей упродовж життя різного віку.

Одним із шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки відповідно до виконання пункту 59 статті 171 Кодексу цивільного захисту України, пункту 1 Плану основних заходів цивільного захисту, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 р. № 370 «Про затвердження плану заходів цивільного захисту України на 2023 рік», відповідно до підпунктів 161, 692 пункту 4 та пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630 (зі змінами), наказу Міністерства освіти і науки України від 10.02.2023 р. № 135 «Деякі питання створення та функціонування класів безпеки у закладах освіти» та з метою створення умов для формування в учнів здов’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

З метою виховання у здобувачів освіти базового поняття основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, заклади освіти, зокрема Болехівський ліцей № 1 «Академічний» та Тисівський ліцей спільно з органами місцевого самоврядування, представниками ДСНС, поліцією та волонтерами вжили необхідних заходів  створення в закладах освіти класів безпеки. 10.05.2023 року урочисто було відкрито 2 класи безпеки на території Болехівщини, які з перших  в районі презентували класи безпеки, облаштовані відповідно до норм чинного законодавства. На заході з нагоди відкриття класів безпеки були присутні: міський голова Іван ЯЦИНИН, заступник міського голови Ілона КАЛИТИН, начальник управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради Богдан МЕЛЬНИК, головний спеціаліст управління освіти      Мар’яна СТЕФАНІВ, начальник Калуського районного управління головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Василь МИКИТИН, заступник начальника Калуського районного управління головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Євген ТКАЧУК, начальник сектору ОППР Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області            Михайло ТИТИШ, провідний інспектор сектору ОППР Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Марія ЧЕКАЛОВСЬКА, провідний інспектор ВЗНС Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Іван ОЛІЙНИК, інспектор сектору ювенальної превенції Калуського РВП Олександр ЛІЦМАН, поліцейський офіцер Болехівської міської територіальної громади Іван ЯЦИНИН.

Подальше функціонування класів безпеки у попередньо зазначених закладах освіти буде задіяно у виховному й освітньому процесі та направлено на вивчення основних вимог пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в цілому. Сподіваюся, що спільними зусиллями робота створення та функціонування класів безпеки на території закладів освіти Болехівщини буде продовжена.

МОН підготувало інформацію щодо особливостей організації 2022/23 навчального року

Міністерство освіти і науки України підготувало інформацію щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року та рекомендації першочергових кроків із підготовки до нього. Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про...

Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в

24 червня 2022 року, під час засідання Уряду було ухвалено постанову КМУ «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні». Традиційно навчання в закладах загальної середньої освіти розпочнеться в День знань – 1 вересня. Освітній...

Для шкіл області закуплять засоби захисту

У рамках боротьби з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) Уряд здійснює ряд протиепідемічних заходів для ефективного функціонування закладів та установ освіти. Зокрема, затверджено постанову Кабінету міністрів України від 21 жовтня 2020 року...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація