На Болехівщині відкрили ще один клас безпеки
20 травень, 2024 0 Коментарів 71 Перегляд

На Болехівщині відкрили ще один клас безпеки

17 травня 2024 року до Козаківського ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди завітали гості задля важливої події - відкриття класу безпеки. Цю радість з педагогічним колективом та учнями ліцею розділили начальник управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради Богдан Мельник, головний спеціаліст управління освіти Мар'яна Стефанів, керівники закладів освіти Болехівської міської ради, староста Козаківського старостинського округу Михайло Іванів, провідний інспектор ВЗНЗ Калуського РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Іван Олійник, інспектор сектору ювенальної превенції відділення поліції Калуського РВП Діана Данилишин.

Директор ліцею Людмила Крисько у своєму виступі наголосила на тому, що у воєнний час питання безпеки є дуже важливе, тому безпека - це один із головних пріоритетів держави під час війни. «Клас безпеки» - це Всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Тому відкривши клас безпеки педагогічний колектив зробив новий крок на шляху розвитку ліцею, що дозволить підготувати учнів до неочікуваних ситуацій.

Завідуюча класом безпеки Завіховська М.В. запросила всіх присутніх разом з вихованцями ліцею дізнатися більше про осередки безпеки. Клас безпеки був розділений на кілька навчальних осередків та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної та мінної безпеки, безпеки життєдіяльності та дотримання правил дорожнього руху.

Учні ліцею представляли осередки безпеки життєдіяльності в ігровій формі та демонстрували практичні навички при наданні домедичної допомоги. Було проведено психологічний тренінг для всіх присутніх та підведено підсумки про важливість відкриття таких класів по всіх навчальних закладах нашої держави.

Слова вдячності за прикладенні зусилля для відкриття такого класу в Козаківському ліцеї пролунали з вуст начальника управління освіти та сільського старости. Дирекція ліцею висловлює вдячність за надання матеріальної допомоги для відкриття класу жительці с. Козаківка Оксані Гаїв, за подарунки для ігрового осередку класу - управлінню освіти Болехівської міської ради, а ДСНС Калуського РУ ГУ - за подарований дидактичний матеріал з пожежної безпеки.

Найцінніше в людини - це життя. А яким буде наше здоров'я і, відповідно, наше життя залежить від нас. Тому робімо все для того, щоб наші учні у навчальних закладах перебували у безпечних умовах та вчилися з дитинства дотримуватися правил безпечної поведінки.

Змагання з пожежно-прикладного спорту
Новини освіти травень. 2023

Змагання з пожежно-прикладного спорту

З метою популяризації здорового та активного способу життя, навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, залучення широкого загалу школярів до вивчення правил безпеки життєдіяльності, популяризації пожежно-прикладного спорту та...

У Болехівській міській територіальній громаді відкрито 2 класи безпеки
Новини освіти травень. 2023

У Болехівській міській територіальній громаді відкрито 2 класи безпеки

Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні. Одним з основних завдань...

У Козаківському ліцеї пролунав останній дзвінок

Свято останнього дзвоника відбулося сьогодні, 13 червня, для учнів Козаківського ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди. На захід завітали міський голова Болехівської територіальної громади Іван Яцинин, заступник міського голови Ілона Калитин та...

0 Коментарів

Авторизація