Закупівлі у сфері організації харчування в закладах освіти – Мінекономіки надало рекомендації
закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Відповідний
лист МОН направило місцевим департаментам освіти 13 листопада 2020 року.У методичних рекомендаціях міститься інформація щодо:
- розроблення тендерної документації;
- особливостей здійснення закупівель продуктів харчування, кейтерингових послуг та послуг їдалень;
- встановлення кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель;
- переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
Метою рекомендацій є підвищення ефективності закупівель, що стосуються питань організації харчування в закладах освіти та дотримання принципів здійснення публічних закупівель. Вони ґрунтуються на Законі України «Про публічні закупівлі» та враховують особливості, які містить Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Рекомендації було створено, щоб допомогти засновникам закладів освіти організовувати та проводити процедури закупівлі із дотриманням принципів:
- максимальної економії, ефективності та пропорційності;
- добросовісної конкуренції, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель;
- недискримінації учасників процедури закупівлі та рівного ставлення до них;
- об’єктивного та неупередженого визначення переможця процедури закупівлі;
- запобігання корупційним діям і зловживанням.
У Мінекономіки заплановано провести вебінар із питань застосування Методичних рекомендацій. Запитання щодо застосування рекомендацій, відповіді на які буде висвітлено під час вебінару, можна поставити до 20 листопада 2020 року
за посиланням.Про дату, час і посилання, за яким відбуватиметься вебінар, буде поінформовано додатково.
Нагадаємо, що у 2020 році 1809 шкіл України
оновлюють харчоблоки за кошти із залишків освітньої субвенції 2019 року.
0 Коментарів