Після завершення посиленого карантину школярі можуть повернутися до очної та змішаної форм навчання
18 січ, 2021 0 Коментарів 476 Переглядів

Після завершення посиленого карантину школярі можуть повернутися до очної та змішаної форм навчання

МОН вивчає можливість повернення учнів молодших класів до повноформатного навчання, учнів старшої школи – до змішаної форми, за умови сприятливої санітарно-епідемічної ситуації. На цьому наголосив сьогодні, 16 січня, у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
«Вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою», – зазначив міністр.
Водночас він додав, що ухвалення остаточних рішень із цих питань не залежить від однієї особи – міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я. Обидва міністерства постійно комунікують.
«Я цілком поділяю позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації», – підкреслив Сергій Шкарлет.
Насамкінець він висловив сподівання, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 і спроможність медичної системи стримають епідемічні хвилі та діти поступово повернуться до звичного формату навчання.

Сергій Шкарлет: Дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму

Державна служба якості освіти здійснить моніторинг діяльності закладів загальної середньої освіти, зокрема, щодо якості освіти під час дистанційного навчання. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. «Освітній...

Сергій Шкарлет: Головне – здоров’я дітей і батьків

«Наше Міністерство і я, а також Президент і Прем’єр-міністр наполягають, щоб освіта була в традиційному очному форматі. Ніхто дистанційне навчання не розцінює як 100% альтернативу. Лише як додаток, форму певного змішаного навчання, як інструмент...

МОН: Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно
Новини освіти травень. 2020

МОН: Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно

Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні до 22 травня 2020 року. “Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Українці зможуть знову ходити в парки та сквери, запрацюють перукарні, буде...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація