Полювання та мисливські традиції
19 травень, 2021 0 Коментарів 550 Переглядів

Полювання та мисливські традиції

15 травня 2021 р. відбувся семінар з обміну досвідом, який  організували Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Українське мисливське товариство «Тур». Викладачі і студенти спеціальності Лісове господарство та учасники ансамблю автентичної сигнальної мисливської музики «Лісові сурми» нашого коледжу мали змогу побачити і почути цікаву інформацію з ведення мисливського господарства в нашому краї.
Знайомство з ЛОЦЕНТУМом розпочалося з розповіді директор Михайла Казимира про родове обійстя (1915-1939) колишнього міського голови Львова пана Ноймана, в якому зараз розміщений Центр. Ми дізналися, що на території висаджено більше тисячі видів декоративних рослин, 26 з яких занесено до Червоної книги України. З власного досвіду Михайло Миколайович розказав присутнім про виявлення, затримання і боротьбу з браконьєрами. Розповідь спонукала студентів до роздумів, про що свідчили їхні запитання.
Дмитро Ляляєв, голова Українського мисливського товариства «Тур» розповів присутнім, що являє собою полювання і як воно проходить, коли відкривається сезон полювання і скільки він триває. За участю студента Іллі Дяченка голова Товариства продемонстрував, як відбувається посвята в мисливці. Ми мали змогу почути різні звуки манків, які мисливці використовують, щоб прикликати здобич. А також ми дізналися, як мисливці вшановують дичину, кого і за що називають королем і королевою полювання.
Від Володимира Бойка, голови первинного колективу Львівської міської організації УТМР ми почули про біотехнічні заходи, які проводяться в мисливському господарстві, а саме: створення та встановлення годівниць, облаштування штучних полів для підгодівлі диких звірів, боротьбу зі шкідниками, браконьєрами та пожежами, які виникають в лісі.
Активна учасниця Українського мисливського товариства «Тур», представниця Кінологічної спілки України Наталія Веремій захопила увагу присутніх розповіддю про породи мисливських собак, їхні уподобання, навики і вміння, які наші менші друзі застосовують під час полювання. Пані Наталія та Юрій Руденко, мисливський журналіст, познайомили нас зі своїми вихованцями, мисливськими собаками.
Цікавою і захоплюючою була розповідь голови мисливського колективу «Рятівник» Сергія Хоменка та голови мисливського жіночого клубу «Едельвейс» Ольги Джочки про біорізноманіття нашого краю. Ми почули про особливості полювання на зайця, лисицю, оленя благородного, качку, фазана, дикого кабана… А ще пані Ольга продемонструвала і розповіла про мисливський стрій, кожна деталь в якому, виявляється, має своє символічне значення.
Нам показали і розповіли про окремі види птахів, плазунів, павуків, комах, риб, які проживають у ЛОЦЕНТУМі. Студенти із задоволенням годували папуг, риб. Зголосилися сміливці, які виявили бажання потримати змій, відчути їх на дотик.
Ми також здивували господарів. Вони були приємно вражені, коли почули розповіді наших студентів про історію виникнення мисливської сигнальної музики та про історію відновлення мисливської сигнальної музики в нашому коледжі. Учасники «Лісових сурм» продемонстрували присутнім різні мисливські сигнали, відтворили окремі відомі мелодії, зокрема, «Мисливський мікс», «Гуцулка Ксеня». Серед присутніх знайшлися бажаючі відтворити мисливські сигнали.
Дружня розмова продовжувалася і під час частування, коли ми смакували смачну мисливську юшку, солодощі та ділилися враженнями від почутого і побаченого.
За змістовний і цікавий, а головне пізнавальний семінар ми щиро подякували господарям зустрічі та вручили їм наукову працю «Ріст дерев Карпатських лісів», авторами якої є директор нашого коледжу, доктор біологічних наук, академік Лісівничої академії наук України Ю.І.Черневий та доктор біологічних наук, академік Лісівничої академії наук України П.Р.Третяк. А ще Юрій Іванович передав організаторам зустрічі власний фотоальбом «Скелі Довбуша». Ансамбль «Лісові сурми» отримав подяку за підтримку і розвиток мисливських традицій.
Всі залишилися приємно вражені, задоволені, висловили бажання зустрітися ще раз, бо саме такий обмін досвідом не тільки збагачує знання молоді, а сприяє вихованню активної громадянської позиції підростаючого покоління.

На захист природи
Новини освіти травень. 2021

На захист природи

Шлях до високої екологічної культури лежить через ефективну екологічну освіту і виховання, яка на порозі третього тисячоліття стала необхідною складовою гармонійного, екологічного безпечного розвитку. Особлива роль в екологічному вихованні належить...

Європа – це ми!
Новини освіти травень. 2021

Європа – це ми!

#Уроки Європи для Шкіл України Європейський вибір України є стратегічним курсом нашої держави. Для України рух в Європу – це утвердження демократії, вільної ринкової економіки та вдосконалення системи освіти в цілому. В Україні діють різні програми...

Обласний конкурс «Знай і люби свій рідний край»

29 березня 2021р. було проведено (онлайн) обласний конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край!» серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти, в якому взяли участь 354...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація