Добровільна сплата ЄСВ: Закон підписано
29 лис, 2022 0 Коментарів 249 Переглядів

Добровільна сплата ЄСВ: Закон підписано

23 листопада 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон України від 4 листопада 2022 року № 2734-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні» (законопроєкт № 7649).
Які зміни вносить цей Закон?
У Законі України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» доповнено перелік платників, які мають право на добровільну сплату єдиного соціального внеску (далі — ЄСВ).
Таке право матимуть також особи, які досягли 16-річного віку й не належать до осіб, яким призначено пенсію в солідарній системі, відповідно до договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що укладається з Пенсійним фондом України (далі — ПФУ).
Договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування можна буде укласти в електронній формі через портал «Дія», зокрема з використанням мобільного застосунку «Дія», або через вебпортал електронних послуг ПФУ.
Завдяки цьому наймані працівники, з якими призупинені трудові договори, отримають право на добровільну сплату ЄСВ самостійно.

Період перебування у полоні зарахують до страхового стажу

19 листопада набуває чинності Закон України від 26.01.2022 р. № 2010-IX “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”. Законом...

ЯК ПРАЦІВНИКУ ПЕРЕВІРИТИ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН І СПЛАТУ СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ РОБОТОДАВЦЕМ

Страховий стаж і сплата ЄСВ гарантують працівникам соціальний захист: оплату лікарняних, допомогу на випадок безробіття, нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання, пенсію. Перевірте оформлення трудових відносин, своєчасність і повноту...

Запроваджено нові види державної соціальної допомоги

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 663 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю. Також йдеться і про встановлення державної...

0 Коментарів

Авторизація