Важлива інформація для роботодавців від ДПС
21 гру, 2022 0 Коментарів 321 Перегляд

Важлива інформація для роботодавців від ДПС

Одним із напрямів діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями законодавства щодо укладення трудових договорів й оформлення трудових відносин із працівниками (найманими особами).
Такий контроль податкові органи здійснюють, зокрема, шляхом проведення фактичних перевірок у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин (п.п. 80.2.7 п. 80.2 ст. 80 Податкового кодексу України).
Під час організації заходів контролю податкові органи використовують широкий спектр джерел інформації щодо ймовірних порушень трудового законодавства. Не останню роль при цьому виконують звернення громадян і повідомлення на чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram.
З початку року податкові органи провели понад 19 тис. фактичних перевірок платників податків. При цьому порушення трудового законодавства фіксуються при кожній 10 перевірці.
Одночасно Державна податкова служба повідомляє, що у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 1 жовтня 2022 року збільшився розмір штрафу для юридичних і фізичних осіб — підприємців, які ігнорують виконання свого обов’язку. Штраф становить від 67 до 201 тис. гривень за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Легалізація заробітної плати актуальне питання сьогодення

4 жовтня 2022 року спеціалістами Управління Держпраці в Івано-Франківській області, Калуського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету...

Нове у законодавстві!

23 липня в газеті «Урядовий Кур'єр» була опублікована постанова Кабміну від 08.07.2020 №617 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України». Постановою внесені зміни до Порядку здійснення державного контролю за додержанням...

З 1 січня 2020 року збільшено штрафні санкції за порушення трудового законодавства про працю.

Відповідно до ст.. 8 Закону «Про державний Бюджет України на 2020 рік» з 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата становить 4723 грн., що зумовлює підвищення розмірів штрафних санкції для суб’єктів господарювання за порушення законодавства про...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація