Житлова субсидія з травня 2020 року
26 травень, 2020 0 Коментарів 829 Переглядів

Житлова субсидія з травня 2020 року

Усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 рр., призначення субсидії на наступний період проводитиметься без звернень громадян.
     Навіть домогосподарствам, яким субсидія раніше була призначена за рішенням комісії, не потрібно звертатись до управління праці та соціального захисту населення  із заявою, крім домогосподарств у яких відбулися зміни, що впливають на право отримання житлової субсидії чи її розмір (придбання житла або транспортних засобів, зміни у складі зареєстрованих осіб в домогосподарстві).
       При розрахунку субсидії буде враховуватися наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги (тобто заборгованість станом на 01.02.2020р.), загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.). Якщо протягом двох місяців з дати інформування громадяни документально підтвердять сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидію буде призначено з травня, в іншому випадку - з місяця, в якому громадяни документально підтвердять сплату заборгованості або укладення договору. Звертаємо Вашу увагу, що при наявності боргу, субсидія буде призначена в безготівковій формі.
      Громадянам, які втратили роботу в період карантину відповідно до пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України (за скороченням штатної чисельності), і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, житлова субсидія призначатиметься на підставі заяви про призначення житлової субсидії та інформації центру зайнятості про їх перебування на обліку. При цьому, до розрахунку субсидії враховуватиметься розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої зарплати.
       На період карантину розрахунок житлової субсидії проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, в межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, а саме для гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, газопостачання на приготування їжі і підігрів води, електропостачання, незалежно від кількості днів карантину на місяць.

Про особливості надання житлових субсидій в період карантину

Постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» передбачено наступне: - заборону припинення під час карантину призначених житлових субсидій, за винятком випадків, коли унеможливлюється їх...

Особливості надання житлових субсидій в період карантину

25 березня 2020 року Урядом прийнято постанову за №247 «Про особливості надання житлових субсидій». Це рішення Уряду суттєво посилює програму житлових субсидій та соціальну підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину. Зокрема,...

Уряд розширив програму надання житлових субсидій

Громадянам, які були звільнені з роботи в період обмежувальних заходів, буде призначена житлова субсидія. Таке рішення прийнято вчора на засіданні Кабінету міністрів. «Уряд розуміє відповідальність та робить все, щоб обмежувальні заходи якнайменше...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація