У КЗпП з'являться правила дистанційної роботи
26 лют, 2021 0 Коментарів 427 Переглядів

У КЗпП з'являться правила дистанційної роботи

4 лютого ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №4051 щодо запровадження двох самостійних видів (форм) роботи – дистанційної та надомної. 
Законом надано право роботодавцю при укладенні трудового договору про дистанційну або надомну роботу отримувати відомості про місце проживання або інше місце за її вибором, де буде виконуватись трудова функція (з метою належного оформлення працівника на дистанційну роботу).
Забезпечено можливість ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.
Згідно із Законом працівник може дистанційно ознайомитися з вимогами щодо охорони праці шляхом використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема відеозв’язку.
Крім цього, забезпечено можливість працівника поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи в звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця.
Законом покладено на власника або уповноважений ним орган зобов’язання щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях на території і у приміщеннях власника. Ухваленим документом внесено відповідні зміни до Кодексу законів про працю УкраїниЗакону України «Про охорону праці».



Як правильно оформити нового працівника, щоби не було штрафів при перевірках

Наймати працівників можуть компанії, приватні підприємці, а також фізичні особи, які беруть на роботу кухарів, нянь, водіїв тощо. При цьому всі вони стають роботодавцями і мають дотримуватися трудового законодавства. Коли треба укладати трудовий...

В які строки виплачувати зарплату та що буде за їх недотримання?

За порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам більше, нiж за один місяць та виплату грошових коштів не в повному обсязі, чекає штраф на підприємство . Строки та порядок виплати заробітної плати Право працівників на оплату своєї...

З 1 січня 2020 року збільшено штрафні санкції за порушення трудового законодавства про працю.

Відповідно до ст.. 8 Закону «Про державний Бюджет України на 2020 рік» з 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата становить 4723 грн., що зумовлює підвищення розмірів штрафних санкції для суб’єктів господарювання за порушення законодавства про...

0 Коментарів

Авторизація