Фінансова допомога на відкриття власної справи для непрацюючих членів малозабезпечених сімей
15 бер, 2023 0 Коментарів 240 Переглядів

Фінансова допомога на відкриття власної справи для непрацюючих членів малозабезпечених сімей

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» (https://bit.ly/3mdA5IV) непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання. 
Така допомога від держави надається у розмірі не більше ніж 15 мінімальних зарплат і є безвідсотковою та поворотною. Її необхідно повернути через три роки підприємницької діяльності. При цьому сума, яку необхідно повернути, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Право на отримання коштів для відкриття підприємницької діяльності має непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації в службі зайнятості як безробітної.
Для сприяння організації підприємницької діяльності служба зайнятості надає особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовує для них професійне навчання відповідно до норм чинного законодавства, в процесі якого допомагає скласти бізнес-план.
Також якщо підприємець працевлаштує за направленням служби зайнятості ще двох осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком не менше ніж на 2 роки, повертати допомогу державі не потрібно.
У разі виникнення запитань працівники обласної служби зайнятості оперативно нададуть вам консультацію на офіційному телеграм-каналі онлайн-підтримки https://t.me/DCZ_IF, або за номером телефону гарячої лінії Івано-Франківського обласного центру зайнятості – 066-655-40-33.
Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
(0342) 755614
(066) 3711836

Послуги служби зайнятості роботодавцям

17 лютого 2022 року в Болехівській міській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар з роботодавцями на тему «Види послуг служби зайнятості роботодавцям». Провідний фахівець міської філії Тетяна Бонковська...

Вирішення питання зайнятості демобілізованих військовослужбовців

Станом на 20 грудня 2021 року за сприяння Івано-Франківської обласної служби зайнятості працевлаштовано 139 учасників АТО. Одним із шляхів вирішення питання працевлаштування безробітних, у тому числі учасників АТО є залучення їх до підприємницької...

Івано-Франківська обласна служба зайнятості нагадує: роботодавці можуть отримати допомогу по

Вже на 12 травня 2020 року Івано-Франківським обласним центром зайнятості прийнято 353 рішення щодо надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю, що стане суттєвою підтримкою для 2980 працівників, які втратили частину заробітної плати...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація