Майже вдвічі розширено перелік професій та спеціальностей, за якими можна отримати ваучер на безкоштовне навчання
09 чер, 2023 0 Коментарів 200 Переглядів

Майже вдвічі розширено перелік професій та спеціальностей, за якими можна отримати ваучер на безкоштовне навчання

Щоб успішно працевлаштуватися або втриматися на робочому місці доводиться швидко пристосовуватися до динамічного темпу життя, вивчати нові технології, нове обладнання, нові процеси, а за певних обставин і зовсім змінювати свою професію. 
    Державна служба зайнятості має унікальну пропозицію для людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – отримати документ, який дає право безоплатно підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію. 
    Обирати місце навчання можна з-поміж професійно-технічних та вищих навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, які мають ліцензію на провадження такого виду діяльності за затвердженим Міністерством економіки переліком професій та спеціальностей.
    Наказом Мінекономіки від 11 квітня 2023 року № 2040, що вступив у дію 25 травня, майже вдвічі розширено перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер. Сьогодні цей перелік налічує 123 професії та спеціальності. Детальніше за посиланням https://is.gd/heOK2Q.
    Серед нових у переліку робітничих професій такі затребувані у роботодавців, як: бетоняр, штукатур, муляр, продавець непродовольчих товарів, продавець продовольчих товарів, молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими, монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій, слюсар будівельний, електромонтер з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, оператор котельні, слюсар-електрик з ремонту електроустаткування, провідник пасажирського вагона, службовець на складі (комірник), дорожній робітник тощо.
    Також перелік доповнено такими сучасними спеціальностями, як: автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка, біотехнології та біоінженерія, гірництво, деревообробні та меблеві технології, дизайн, дошкільна освіта, економіка, енергетичне машинобудування, залізничний транспорт, інформаційні системи та технології, комп’ютерні науки, маркетинг, мікро- та наносистемна техніка, озброєння та військова техніка, підприємництво та торгівля, терапія та реабілітація, туризм і рекреація, теплоенергетика, фізична культура і спорт, цивільна безпека. 
    Повну інформацію щодо можливостей отримання ваучера на навчання можна отримати в будь-якому структурному підрозділі Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN) або на офіційному порталі Державної служби зайнятості в рубриці «Ваучер» https://is.gd/6czbRh.
Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
 (066) 3711836

Спрощено процедуру отримання ваучера на навчання

До уваги громадян, які бажають скористатися можливістю отримати ваучер на безкоштовне навчання!З 1 червня 2023 року спрощено процедуру отримання ваучера. Відтепер ви можете подати заявку на отримання ваучераонлайн. Ваша заявка буде опрацьована...

Можливістю отримати ваучер на навчання від початку року вже скористалися 211 осіб

Державна служба зайнятості пропонує унікальну можливість для осіб, які бажають працевлаштуватися на омріяну роботу - підвищити свій фаховий рівень, або здобути нову професію чи спеціальність за допомогою ваучера на безкоштовне навчання. Такий...

Отримайте ваучер на навчання - скористайтесь можливістю працевлаштуватися на омріяну роботу

19 жителів Коломийщини вже скористалися можливістю пройти навчання та отримати ваучер. Так, 18 квітня 2023 року в Коломийській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості бажаючі отримати ваучер уклали договір з Коршівським професійним...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація