Заселеність лісових насаджень карантинними шкідниками  на контролі Держпродспоживслужби
06 лип, 2020 0 Коментарів 509 Переглядів

Заселеність лісових насаджень карантинними шкідниками на контролі Держпродспоживслужби

З метою виявлення і моніторингу регульованих шкідливих організмів, спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводять обстеження лісових насаджень на території області з виставленням бар’єрних феромонних пасток в лісових господарствах.
Так, із середини червня в 10 лісгоспах області виставлено 80 феромонних пасток на виявлення 9 видів карантинних організмів, які віднесені до списку А-1 (карантинні організми, відсутні в Україні), а саме: Великий модриновий короїд, Вусач мінливий, Смолівка кедрова, Вузькозлатка ясенева смарагдова, Вузькозлатка березова бронзова, Лісовий похідний шовкопряд, Азіатська бавовняна совка, Китайський вусач, Азіатський вусач.
Феромонна пастка – це пастка з диспенсором синтетичного феромона, що приваблює і відловлює певний вид комах. Феромонні пастки цілком безпечні для людей та навколишнього середовища.
В подальшому – у липні місяці – дані пастки буде знято та направлено в ДУ "Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія" для проведення фітосанітарної експертизи.
Такий метод обстеження дозволяє своєчасно виявляти регульованих шкідливих організмів, проводити моніторинг розвитку та чисельності інших шкідників.

Після перевірок Держпродспоживслужби споживачам повернули кошти за ненадані туристичні послуги

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області збільшилась кількість звернень громадян з питань надання туристичних послуг. У зв’язку із введенням карантину в Україні, відповідно до Постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211...

На Прикарпатті фітосанітарні інспектори розпочали обстеження посівів ячменю на встановлення

Державні фітосанітарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочали обстеження посівів ячменю, що призначений на експорт. Станом на 05.06.2020 р. обстеження проведено у Галицькому районі на 17 полях...

До відома сільгоспвиробників та зернотрейдерів, які планують здійснювати експорт

Головне управління Держпродспоживслужби в області повідомляє про початок проведення обстежень посівів та посадок сільськогосподарських культур та місць зберігання з метою офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація