Після перевірок  Держпродспоживслужби споживачам  повернули кошти за ненадані туристичні  послуги
06 лип, 2020 0 Коментарів 407 Переглядів

Після перевірок Держпродспоживслужби споживачам повернули кошти за ненадані туристичні послуги

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області збільшилась кількість звернень громадян з питань надання туристичних   послуг. 
У зв’язку із введенням карантину в Україні, відповідно до Постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню та території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», було призупинено прийняття туристів у відпочинкові комплекси області. 
Нещодавно до  Головного управління звернулася споживачка з проханням допомогти повернути кошти за ненадану послугу в розмірі 12282,00 грн..  
Спеціалісти управління захисту споживачів провели позаплановий захід державного нагляду (контролю), в ході якого суб’єкту господарювання було надано припис та зобов’язано повернути кошти.  Припис було виконано в повному обсязі.
 Подібне звернення надійшло до управління щодо повернення коштів за ненадану екскурсійну поїздку до Європи. За результатами  проведеної перевірки споживачу було повернуто кошти в розмірі 4900 грн.
Тож, якщо туроператор не надав заявлені послуги, звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за захистом ваших прав. Отримавши заяву, фахівці проведуть перевірку; у випадку виявлення порушень, винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції в області вводять нові

На Прикарпатті спостерігається погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. Причина очевидна – недотримання суб’єктами господарювання та населенням краю запроваджених карантинних...

Які права мають туристи в разі скасування туру через COVID -19

У зв’язку з COVID -19 плани багатьох українців, які збиралися подорожувати за кордоном і заздалегідь придбали туристичні путівки, змінилися, і головним чином не з вини туриста. Чи повернуть кошти за не надані туристичні послуги та на що має право...

За результатами позапланової перевірки Держпродспоживслужби споживачеві повернули 12750 грн. за

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звернувся споживач із заявою про те, що ним було укладено договір купівлі-продажу щодо виготовлення та придбання вхідних дверей. Даний договір вступив в силу після підписання...

0 Коментарів

Авторизація