Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції  в області вводять нові карантинні обмеження та посилюють контроль
02 лип, 2020 0 Коментарів 441 Перегляд

Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції в області вводять нові карантинні обмеження та посилюють контроль

На Прикарпатті спостерігається погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. Причина очевидна – недотримання суб’єктами господарювання та населенням краю запроваджених карантинних обмежень та протиепідемічних вимог.
Зважаючи на ситуацію, з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розробило та подало до розгляду на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА  пропозиції щодо посилення карантинних заходів у сфері громадського харчування. 
Враховуючи надані пропозиції, за результатами позачергового засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, що  відбулось 30 червня 2020 року, було прийнято рішення заборонити на території області проведення масових заходів (весілля, дні народжень, хрестини, поминальні обіди тощо) в закладах громадського харчування всередині приміщень за участю більше 10 осіб – до  31 липня 2020 року.
Рішенням комісії Головне управління Держпродспоживслужби в області та Головне управління Національної поліції зобов’язано посилити нагляд за дотриманням громадянами та суб’єктами господарювання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України, з метою недопущення подальшого ускладнення епідемічної ситуації, та вживати необхідних дієвих заходів у випадку порушення санітарного законодавства. 
При встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог на підконтрольних об’єктах, Головне управління Держпродспоживслужби в області   подаватиме  пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо призупинення їх роботи. 
Тому вкотре закликаємо та наголошуємо: дотримуйтесь встановлених протиепідемічних норм та вимог!  Бережіть своє  здоров’я та здоров’я ваших близьких. Використання масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції  знижують ризики  захворювання на COVID-19.
З повним текстом протоколу № 29 позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА від 30.06.2020 р. можна ознайомитись за посиланням - http://www.if.gov.ua/files/uploads/protocol%2029%202020.pdf

Результати моніторингу вихідних: 60% закладів громадського харчування Прикарпаття порушують

Враховуючи складну епідемічну ситуацію в області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію, Головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини забезпечує контроль за дотриманням карантинних обмежень в закладах громадського харчування....

Держпродспоживслужба Прикарпаття встановила порушення протиепідемічних вимог в 70 відсотках

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області продовжує роботу щодо контролю за станом організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування. Так, 12 липня спеціалістами Головного управління...

Будьмо відповідальними: порушення протиепідемічних вимог призведене до зняття пом’якшувальних

З початку травня в Україні та Прикарпатті відбулось уже декілька етапів послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19. З травня в Івано-Франківській області працюють агропродовольчі...

0 Коментарів

Авторизація