Результати моніторингу вихідних:  60% закладів громадського харчування  Прикарпаття порушують протиепідемічні вимоги
22 лип, 2020 0 Коментарів 514 Переглядів

Результати моніторингу вихідних: 60% закладів громадського харчування Прикарпаття порушують протиепідемічні вимоги

Враховуючи складну епідемічну ситуацію в області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію, Головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини забезпечує контроль за дотриманням карантинних обмежень в закладах громадського харчування.
Нагадаємо, що на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, Національну поліцію та органи місцевого самоврядування покладено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в   закладах громадського харчування, відповідно до рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА.
В кожному районі створені робочі групи у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою проведення моніторингових відвідувань цих закладів. Окрім забезпечення організації   протиепідемічних заходів,  робочі групи перевіряють також дотримання обмеженого терміну роботи закладів громадського харчування  - лише до 23-00 год.  (відповідно до змін, внесених до Постанови Кабінету міністрів України  № 392 від 20.05.2020 р.)
Так, проведені минулих вихідних (18-19 липня) моніторингові відвідування закладів громадського харчування показали такі результати:
всього перевірено   317 закладів;  з них працювали  213 закладів; 
масові заходи проводились в 96 закладах, з яких порушення протиепідемічних вимог виявлено в 60 відсотках закладів;
цими вихідними в області проводилось 47 весіль,  з них 36 відбувались з порушеннями протиепідемічних норм (77 відсотків).
Високі показники порушень, що зберігаються уже протягом декількох місяців,  свідчать про те, що заклади громадського харчування продовжують  залишатись   потенційним джерелом поширення коронавірусної інфекції.
Моніторинг закладів громадського харчування буде тривати до закінчення карантину, при встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог, будуть подаватись пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо призупинення їх роботи.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області в чергове закликає представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та небайдужих громадян долучатись до проведення моніторингових відвідувань закладів громадського харчування  щоденно, і в т. ч. наступних вихідних – 25-26 липня 2020 року.

Держпродспоживслужба Прикарпаття встановила порушення протиепідемічних вимог в 70 відсотках

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області продовжує роботу щодо контролю за станом організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування. Так, 12 липня спеціалістами Головного управління...

Держпродспоживслужба Прикарпаття закликає громадськість до участі в перевірках дотримання

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області в черговий раз інформує громадськість, представників бізнесу у сфері громадського харчування, ЗМІ, органи місцевого самоврядування щодо організації протиепідемічних заходів у...

Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції в області вводять нові

На Прикарпатті спостерігається погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. Причина очевидна – недотримання суб’єктами господарювання та населенням краю запроваджених карантинних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація