Держпродспоживслужба попередила необґрунтоване фінансування  з бюджету за послуги теплопостачання в розмірі 668 875 грн.
09 лис, 2020 0 Коментарів 381 Перегляд

Держпродспоживслужба попередила необґрунтоване фінансування з бюджету за послуги теплопостачання в розмірі 668 875 грн.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взято участь у робочій групі, створеній розпорядженням органу місцевого самоврядування з розгляду та перевірки економічної обґрунтованості тарифу на теплову енергію, для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії. 
В ході  вивчення матеріалів  розрахунків тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб бюджетних установ було виявлено факт невідповідності, а саме   підприємство подало для встановлення тариф у розмірі 1950,0 грн./Гкал., що суперечить вимогам ст.20 ЗУ «Про теплопостачання».
Середньозважений тариф на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету для Івано-Франківської області, оприлюднений на сайті Держенергоефективності  встановлено в розмірі 1734,62 грн/Гкал. (без ПДВ).
Виходячи із викладеного, тариф на теплову енергію для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії становитиме: 1734,62*90%=1561,16 грн/Гкал. відповідно до ст.20 ЗУ «Про теплопостачання».
Таким чином, розмір тарифів на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб бюджетних установ, рекомендовано до затвердження виконавчим комітетом міської ради,  на рівні 1561,16 грн. за 1 Гкал без ПДВ. 
За рекомендаціями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, органом місцевого самоврядування  прийнято рішення про встановлення тарифу на теплову енергію на 388,84 грн/Гкал. менше, аніж заявлено суб’єктом господарювання, що дало змогу заощадити необґрунтоване фінансування з бюджету   668 875 грн.

Усі заходи державного нагляду Держпродспоживслужба проводить виключно в законодавчому полі

Звертаємо увагу громадян, суб’єктів господарювання, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ: Держпродспоживслужба Прикарпаття виконуючи функціональні повноваження у сфері профілактики...

Держпродспоживслужба Прикарпаття забезпечила повернення споживачам 494 478 грн. необґрунтованих

У червні 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на підставі звернення здійснено позапланову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з поводження з побутовими відходами, з питань...

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини: перевірки стануть жорсткішими із залученням ЗМІ та

Після послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19,показники захворюваності населення Івано-Франківщини стабільно зростають, а загальна епідемічна ситуація в області залишається...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація