Увага! У курячих крильцях, що експортувалися з Польщі, виявили сальмонелу
13 січ, 2021 0 Коментарів 402 Перегляди

Увага! У курячих крильцях, що експортувалися з Польщі, виявили сальмонелу

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 08 січня 2021 року № 2020.5963-fup 3 стосовно виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) та до України (отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс», вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371).
Разом з тим, згідно з рахунком-фактурою, із Республіки Польща (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) направлено заморожену курячу печінку до ТОВ «Агропобутсервіс».
До відома: 
Сальмонельóз (лат. salmonellosis) - інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є різні види бактерій роду Salmonella. Медицині відомо близько 2 000 різновидів сальмонел, із них у нашій країні тільки 500 видів провокують кишкові захворювання у людини. Це зооноз (інфекційне захворювання тварин, птахів та людей)  із фекально-оральним механізмом передачі, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису, можуть бути летальні випадки.
Симптоми сальмонельозу: підвищення температури тіла, головний біль, слабкість, нездужання, біль у животі, нудота, блювання, діарея. Великий відсоток випадків зараження людей відбувається через продукти харчування – яйця, м’ясо птахів, тварин, риби, а також готові продукти, що не підлягають термічній обробці – салати, фрукти, кондитерська продукція.
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".
Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392,  або звертайтесь  до районних, міських управлінь, відділів Головного управління.

У м'ясі механічної обвалки, яке надійшло до України з Польщі, виявили сальмонелу

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 18.12.2020 р. № 2020.5496-fup6 стосовно...

До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів: небезпечні заморожені мариновані курячі

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 16.07.2020 р. № 2020.2623-fup12 стосовно виявлення...

До уваги споживачів та операторів ринку: небезпечні охолоджені та заморожені м’ясопродукти птиці з

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF): - від 22.05.2020 р. № 2020.1666- fur 9 стосовно...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація